Talviasuntoonsa muuttanut Rauma Flikk ei ole kivettynyt paikoilleen – muistatko missä kaikkialla Flikka on seikkaillut?

Näyttävä Rauma Flikk herättää välillä kanssaistujissa myös intohimon tunteita!

Rauma Flikk on onnistunut häkellyttävällä tavalla pääsemään paikallisten ihmisten sydämiin. Vaikka Flikka konkreettisesti onkin kovin kylmä, hehkuu teos inhimillistä lämpöä.

– Tähän taideteokseen todellakin on lupa koskea. Oikeastaan Flikka muuttuu kokonaiseksi teokseksi vasta, kun se saa penkilleen viereensä jonkun istumaan, Rauman taideyhdistyksen Sirkka Aadeli kuvailee.

Pääasiassa hänen näppäimistöltään lähtee Rauman Flikan Facebook-sivulla kuuluva ääni.

– Olen monta kertaa jo miettinyt, että pitäisikö päivittäminen lopettaa, mutta aina sinne vaan jotain pientä tulee laitettua ja ihmiset ovat näyttäneet kuulumisista pitävän, Aadeli kuvailee.

Rauma Flikk -teos julkaistiin kaupunkilaisille vuonna 2014. Alusta lähtien ihmiset pääsivät mukaan projektiin, mikä on varmasti omalta osaltaan lisännyt Flikan kaupunkikuvaan kuulumisen tärkeyttä.

– Teoksen nimikilpailuun saatiin kaikkiaan 222 erilaista ehdotusta. Oli Kerttua, Meeriä, Tiltaa, Mimmiä, Maijaa ja Ansaa, mutta työnimenäkin ollut Rauma Flikk vei lopulta voiton.

Teoksen rahoittamiseksi järjestettiin myös laulutilaisuuksia ja myytiin lahjakortteja.

– Onneksi keksimme, että tottakai lapsella pitää olla kummeja! Heillä oli todella merkittävä rooli teoksen rahoituksessa, Aadeli kiittelee.

Flikan kummikahdeksikon muodostavat Kivikylän kotipalvaamo, RTK-Palvelut, Raumaster, UPM-Kymmene, Rauman kaupunki, Erkki Paasikiven säätiö, Aslemetals ja Kaupin yrittäjät.

Näin syksyn tullen Flikka on taas ajankohtainen, sillä teos on muuttanut talveksi Rauma-salin aulan lämpöön. Raumalla Flikkaa on aiemmin nähty muun muassa Hauenguanossa, Kuninkaankadulla, jäähallilla ja kaupungintalolla.

– Osa Flikan viehätystä on siinä, että se kiertelee eri puolilla kaupunkia ja tapaa erilaisia ihmisiä. Kaukaisimmat reissut ovat suuntautuneet Turkuun, Tampereelle ja Helsinkiin erilaisille messuille, Aadeli kertoo.

Flikan penkillä on nähty istumassa lukuisten kaupunkilaisten ja turistien lisäksi myös julkkiksia – muun muassa Esko Valtaoja, Jenni Haukio, Ville Nieminen ja Jonne Aaron.

Rauma Flikasta tuli kaupunkilaisten yhteinen projekti jo ennen sen julkistusta. Pieni kiusoittelu ja vähittäinen teoksen paljastaminen kuului asiaan. Patsas julkistettiin yleisölle 23.7.2014. Tuolloin Flikan kastajana toimi Ruotsin kirkon Härnösandin hiippakunnan piispa Tuulikki Koivunen-Bylund. Kuten kaikki naiset, myös Rauma Flikk kaipaa silloin tällöin pientä säärten vahausta ja puunausta. Silloin tällöin Rauma Flikk on saanut ylleen vuodenaikaan sopivaa lämpimämpää vaatetta. Rauman myöhäisessä syksyssä ja talvessa kelit karaisevat. Oli teoksen sijainti missä päin tahansa Raumaa, kavereita löytyy. Rauma Flikk, toiselta nimeltään Kerttu, tulee mainiosti toimeen myös eläinystävien kanssa.