Taneli Lehtonen pokkasi jo neljännen kerran Suomen parhaan sommelierin tittelin

Suomen paras sommelier 2020 on raumalaislähtöinen, ravintola Murun sommelier Taneli Lehtonen. Voitto on kilpailuihin mieltyneelle Lehtoselle jo neljäs.

Helsingin Wanhassa Satamassa maanantaina käydyssä kisassa toiseksi sijoittui Kirsi Seppänen ja kolmanneksi Juulia Eloranta, joka toimii Tampereella ravintola C:n somellierina. Tästäkin ravintolasta löytyy Rauma-kytkös, sillä paikan keittiömestarina toimii raumalaislähtöinen Ilkka Isotalo.

Sommelierien taitoja testattiin monipuolisilla kilpailutehtävillä, joihin kuuluivat muun muassa viinien ja muiden alkoholijuomien tunnistaminen, juomien oikeaoppinen tarjoilu, sopivien juomaparien valinta erilaisille ruokalajeille sekä viini- ja juomakulttuuriin liittyviin kirjallisiin kysymyksiin vastaaminen.
 

Lisää aiheesta

Mätsääkö makkaralle mikään viini? – sommelier Taneli Lehtonen antoi vinkit kesägrillattavien kylkeen

Vain tilaajille Suomalainen ruokakulttuuri ei enää laahaa Ruotsin perässä – "Emme vielä luo trendejä, mutta olemme samalla tasolla kuin esimerkiksi Pohjoismaat"