Tangokuninkaalliset ovat täällä jälleen!

Tiina Räsäsen ja Petri Hervanto olivat aikoinaan ensimmäinen tangokuninkaallinen aviopari. Kummallakin on juhlavuosi: Tiina kruunattiin 25 vuotta sitten, Petri 20.

Lokakuu 2001. Ooperin lavalla esiintyi tuore tangokuninkaallinen hääpari Tiina Räsänen ja Petri Hervanto. Laulava pariskunta kiinnosti myös mediaa, ja heitä kuvattiin ahkerasti pihan koivujen katveessa.

Tuo keikka oli avaus Räsäsen ja Hervannon yhteisille esiintymisille, vaikka he jo Länsi-Suomen haastattelussa hieman aiemmin kertoivat, että miksikään Armiksi ja Dannyksi ei ole tarkoitus ryhtyä.

– Olimme aika voimalla esillä tuolloin, Hervanto muistelee.

Raumalaisia laulajapari kiinnosti, sillä paikka oli tupaten täynnä.

– Yleisöä oli älyttömästi, yli 700. Se taisi olla uusi yleisöennätys, Petri Hervanto muistelee.

Ensi lauantaina sama pari kipuaa Ooperin lavalle elokuvamusiikin konsertissaan. Niitä Räsänen ja Hervanto tekevät yhdessä aika ajoin, Rauman ohella samainen konsertti kuullaan äitienpäivänä Raisiossa, Hervannon entisillä kotikulmilla.

– Kyseessä ei ole areenakonsertti, vaan se viedään sopivan intiimeihin paikkoihin, joissa on tilaa vuorovaikutukselle.
Hervanto pitääkin tärkeänä jutustelua yleisön kanssa.

Elokuvamusiikin konsertti on laulajien itsensä kokoama kokonaisuus.
Musiikki on pääosin kotimaisista elokuvista ja tarkemmin sanottuna nostalgisista Suomi-filmeistä.

– Suomalaisissa elokuvissa oli paljon iskelmämusiikkia. Laajempaa maailmankuvaa on haettu kansainvälisistä klassikoista.

Nykyaikaakin sivutaan. Mukana on muun muassa Whitney Houstonia Bodyguard-elokuvasta.

Varkaudessa asuvalla laulajapariskunnalla on menossa juhlavuosi: Tiinan tangokuningattaren tittelistä on 25 vuotta, Hervannon kuninkaaksi kruunaamisesta 20.
Vaikka elämän uusiksi pistäneistä kruunajaisista on jo vuosia, Petri Hervanto muistaa tuon ajan yhä hyvin.

– Vanhoista valokuvista paistaa läpi onnellisuus: maailma oli avoinna.

Titteliä hän vertaa lottovoittoon. Se toikin mukaan kaiken aviopuolisosta lähtien.

– Sillä tiellä edelleen ollaan.

Vaikka laulajapariskunta on kuluneiden vuosien varrella tehnyt paljon muutakin, Hervanto muun muassa johtaa kuntokeskusta, musiikki on aina ollut iso osa työnkuvaa.

Ooperissa kuullaan iskelmää, mutta tangojuhlaa artistit viettävät Kuninkaallinen Satumaa-konsertillaan Kiuruveden iskelmäfestivaalilla kesällä sekä loppuvuonna Sinitaivas-kiertueella.


Tiina Räsänen ja Petri Hervanto. Elokuvamusiikin lumous Ooperissa la 11.5. kello 16. Konsertin jälkeen tunnin tanssit. Liput ovelta 25 euroa.