Tapahtuma vain naisille – luvassa hemmottelua, herkkuja ja virkistystä

Verkostoitumista parhaimmillaan. Naise relava -hyvinvointipäivän ideoinut Tiia Vehanen (vas.) suunnittelupalaverissa tapahtumaan osallistuvien Maija Laineen, Elisa Merenkiven, Hanna Vernon ja Mari Puskalan kanssa. Kuva: Elina Helkelä

Lapset muutamaksi tunniksi miesten hoiviin ja naiset rentoutumaan. Siinä kiteytettynä sunnuntaina 25.11. Lapin työväentalolla järjestettävän Naise relava -hyvinvointitapahtuman idea.

Tapahtuma sai alkunsa Nosh-vaate-edustajana toimivan Tiia Vehasen ajatuksesta.

 –Syksyyn piti saada jotain piristystä. Lapissa on helppo järjestää tapahtumia, sillä porukan saa mukavasti innostumaan, ja täältä löytyy myös hyviä tiloja erilaisille tapahtumille, Vehanen kertoo.

Mari´s Home -sisustuskutsuja pitävä Mari Puskala huokaisee, ettei Lapissa ole ollut Löylypäivien lisäksi juurikaan mitään muuta isompaa tapahtumaa.

– Niin, eikä Löylypäivillekään lappilaiset pääse itse osallistumaan, koska he ovat kaikki kiinni tapahtuman järjestelyissä, Pyörnin yrittäjä Elisa Merenkivi naurahtaa.

Kauneushoitola Maijan yrittäjä Maija Laine kertoo, että lappilaisten yrittäjänaisten keskuudessa oli ollut jo aikaisemminkin puhetta voimien yhdistämisestä.

Nyt siihen tarjoutuu hyvä mahdollisuus, kun Naise relava -tapahtumaan liittyy mukaan parisenkymmentä yritystä Rauman Lapista, kaupungista, Eurajoelta, Eurasta ja Säkylästä.

Naise relava -päivän ohjelmassa on muotinäytös ja kolme luentoa: Reetta Kuuslaakson luennon aiheena on Life Coaching ja Rauman seurakunnan vs. johtava perheneuvoja Arja Seppänen kertoo tuntevasta ja aistillisesta naisesta.

– Sparrasin eräänä päivänä sisareni kanssa hyvinvointipäivän luentoaiheista. Keskustelimme siitä, ettei naisen aistillisesta puolesta ole juurikaan puhuttu. Se tuntuu olevan aika herkkä aihe. Uskon, että molemmista Seppäsen luennoista voi saada itselleen työkaluja mielen hallintaan sekä uusia ajatuksia elämään, Tiia Vehanen toteaa.

Naise relava -tapahtuman pääsylippu sisältää kahvitarjoilun, ohjelman sekä yhden arvotun hoidon palveluntarjoajilta.

Osallistujat saavat halutessaan myös esimerkiksi vaatetusneuvontaa, kehonkoostumusmittauksen tai pikakampauksen. Osa palveluista on ilmaisia, osasta peritään pieni nimellinen maksu.

Lisäksi tapahtumassa pääsee itsekin tekemään käsillään, muiden muassa askartelu- ja kukkapajoissa.

– Meillä on tietenkin tuotemyyntiä, joten paikalla voi tehdä ennakkoon jo jouluostoksia, Mari Puskala huomauttaa.

Naisille suunnattuun hyvinvointipäivään odotetaan noin 150 kävijää. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävän Naise relava -tapahtuman jatko riippuu pitkälti kävijämäärästä.

– Ellei ole kävijöitä, ei ole tapahtumaakaan sitten enää toista kertaa. Mikäli päivä kuitenkin onnistuu hyvin, mikään ei estä meitä järjestämästä uutta Naise relava -tapahtumaa jo vaikka ensi keväänä, Tiia Vehanen innostuu.

Naise relava -hyvinvointitapahtuma su 25.11. klo 12–16 Lapin työväentalolla, Hinnerjoentie 15. Liput ennakkovarauksena 6 e (ovelta 8 e). Ennakkoliput varataan 14.11. mennessä: tiia.vehanen@nosh-kotimyynti.fi tai viestillä numerosta: 050 306 1386 / Maija Laine