Tarjolla tymäkkä rokkikattaus – basisti, laulaja Marco Hietala sooloilee Rock in the Cityssä

Marco Hietala on mukana kaikilla Rock in the City -festivaaleilla. Artistilta ilmestyi soololevy keväällä. Kuva: Ossi Neijonen Photography

Jo aiemmin Kuopiossa ja viime viikonloppuna Oulussa juhlittu Rock in the City -festivaali parkkeeraa tulevana viikonloppuna kahdeksi päiväksi Raumalle Parpansalin puistoon.

Sekä seremoniamestarina että artistina tapahtumassa häärivä Marko ”Marco” Hietala sanoo suoraan, mistä festivaalilla on kyse.

– Olennainen erohan on siinä, että nyt jäbät eivät tule lavalle usb-tikun kanssa ja tuikkaa sitä tietokoneeseen. Tämä on bändifestivaali, artisti korostaa.

Kahden tapahtuman perusteella Hietala kuvaa kaupungista toiseen kiertävää tapahtumaa jopa lämminhenkiseksi vanhojen ja nuorten rokkareiden kokoontumispaikaksi.

– Festivaali tuo kaupunkiolosuhteisiin tymäkän rockbändikattauksen.

Lavalla kuullaan myös Nightwish-yhtyeestä tutun basistin ja laulajan omaa tuotantoa. Hietala julkaisi toukokuun lopulla ensimmäisen sooloalbuminsa, Mustan sydämen rovio, jota musiikkimedia Soundi kuvaili sanoilla väkevä ja levollinen.

Levy on läpileikkaus muusikon omasta musiikillisesta historiasta.

– Se lipsahtaa sinne raskaan ja progressiivisen rokin puolelle.

Mustan sydämen roviolla on muusikolle iso henkilökohtainen merkitys, sillä kaikki kappaleet ovat Hietalan omia. Sanoittajana häntä pidetään vahvana mielikuvien luojana.

Esimerkiksi jyhkeä singlelohkaisu Isäni ääni on artistin mukaan tribuutti kaikille isille, nykyisille ja tuleville.

– Avaan kappaleissa itseäni, ajatuksiani ja mielipiteitäni paljon enemmän kuin aiemmin. Näkyviin tulee paljon paljasta pintaa.

Albumin saamaan vastaanottoon muusikko on tyytyväinen.

– Sen verran olen saanut hypnotisoitua väkeä keikoilla, ettei kukaan ole poiskaan lähtenyt.

Niinkin voi nimittäin käydä. Raskaan musiikin kentällä yli 30 vuotta toiminut Hietala sanoo olevansa herkkä aistimaan tunnelmia.

– Ihan itsestä se silti useimmiten on kiinni, jos keikka ei jostain syystä lähde. Pitää olla vahva usko omaan musiikkiin.

Siirtyminen soolokeikoille oli artistille jännittävä paikka.

– Huomasin, että olen elossa. Pelotti, mitä ei ole tapahtunut vuosikymmeniin.

53-vuotias Hietala on vaikuttanut suomalaisen raskaan musiikin kentällä pitkään. Hän perusti jo 1980-luvun alussa veljensä kanssa Tarot-yhtyeen.

Vuonna 2001 hän liittyi Nightwishin riveihin, mikä nosti muusikon kansainväliseen maineeseen. Nightwishin kanssa hän on kiertänyt maailmalla jo lähes 20 vuoden ajan.

Hietala on ollut mukana myös Sinergy-yhtyeessä sekä Raskasta joulua -albumeilla.

Lisää aiheesta

Rauman Rock in the City -festivaali on myynyt jo ennakkoon 5 000 lippua

Raumalla on käynnissä aarrejahti: kaupunkiin on yön aikana piilotettu kymmeniä Rock in the City -festivaalin pääsylippuja

Rauman Rock in the City -festivaali siirtyy Unajan viihdepuistosta keskustaan Parpansalin puistoon

Lisää artistikiinnityksiä Rauman Rock in the City -festivaaleille

Yllätyskäänne: Rock In The City -festivaalia ei järjestetäkään heinäkuussa Kirjurinluodossa