Tarpeellista ja tarpeetonta tilpehööriä autoon

Netin maailmasta löytyy mitä erilaisimpia autotuotteita, joista jokainen varmasti löytää omaan makuunsa parhaiten sopivat lisävarusteet. Tässä pieni näyte Pinterestissä esitellyistä ”tyttömäisistä” autovarusteista.

Nykyautoissa on vakio- tai lisävarusteina useita autoilunautintoa ja turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia ja toimintoja.

Löytyy muiden muassa kaistavahteja, peruutuskameroita, pysäköinti- ja mäkilähtöavustimia, avaimetonta järjestelmää, automaattista hätäjarrutusjärjestelmää, monipuolisia valotoimintoja, viilennettävää hansikaslokeroa sekä lämmitettävää ohjauspyörää, jonka ohjausvasteen voi mukauttaa.

Mikäli nämä eivät vielä riitä, autoaan voi ryhtyä sisustamaan Suuren Maailman tyyliin.

Amerikkalaisten verkkokauppojen sivustoja selaillessaan törmää mitä erikoisimpiin härpäkkeisiin, joiden avulla matkanteosta pitäisi tulla entistä mukavampaa.

Perinteisimpiä ovat erilaiset kojelautaan kiinnitettävät lokerikot, joissa kännykät, kuulokkeet, lompakot ja kynät pysyvät hyvässä järjestyksessä.

Rapakon takana on harrastettu autoissa ruokailua jo vuosikymmenet, mikä näkyy tähän tarkoitukseen sopivien tuotteiden valtavana valikoimana.
Mukitelineitä on jokaiseen makuun, roska-astioita löytyy eri kokoa, samoin kuin kylmäboxeja.

Tyylikkyydestä ei tarvitse luopua edes Kleenex-paperien säilyttämisessä, sillä tarjolla on Burberry-kuosinen kasvopaperikuori, jonka saa kätevästi kiinni aurinkolippaan.

Amerikkalaisten verkkokauppajättien sivustoilla on ”girly car accessory” -kategorioita, joille on koottu monenmoista tyttömäistä ja naisellista tavaraa.

Ohjauspyörän tekstiilipäällisiä löytyy kaikissa mahdollisissa kuoseissa, irtokukilla koristeltuina tai kokonaan teddykarvaisina.

Penkinpäällisillä tyyliään voi tuoda näyttävästi esille; valitsetko karvapäälliset – vai ehkä Chanel-logolla varustetut?

Auton jalkatilaan sijoitettavat värilliset ledivalot ovat hyvin suosittuja.
Verkkokaupoissa on myynnissä useita ledivalosettejä ja -nauhoja, joita tee-se-itse-tuunaajatkin osaavat asentaa.

Bling blingiä rakastavat voivat koristella autonsa sisätilojen tuuletussäileiköt tekojalokivin koristelluilla kukilla ja muilla figuureilla.
Niskatuen kiinnitystangot taas saavat aivan uuden ilmeen, kun niihin pujotetaan kristallikoristeet.

Vaihdekeppiin löytyy erilaisia koristeita: irtonupeista kepin varteen kiinnitettäviin rusetteihin.

Jos autossa on avaimeton käynnistysjärjestelmä, voi starttinapin ympärille kiinnittää Swarowski-kristallisen renkaan, ja auton kaukosäätimeenkin saa erikoiskuoria, kimalteella tai ilman.

Autotuoksut ovat aivan oma lukunsa: sadoista eri tuoksuvariaatoista voi etsiä suosikkinsa ja asettaa sen esimerkiksi kristallein koristeltuun tuoksupulloon.

Turhakkeiden ohella kaupan on myös ihan hyödyllisiä autotuotteita, kuten niskatuen kiinnitystankoihin kiinnitettäviä tukevia ripustuskoukkuja. Niistä saa ostoskassinsa roikkumaan etupenkkien taakse.

Mielenkiintoinen ja ”ehkä toimiva” tuote on bamboo-hiiltä sisältävä kangaspussukka, jonka pitäisi poistaa kosteutta ja pahaa hajua autosta.
Nettisivut lupaavat, että se pelittää ainakin kaksi vuotta, etenkin, jos sen vie välillä ulos auringonpaisteeseen.