Taruliinassa puhaltavat uudet tuulet

Annika Malinen muistelee ihastelleensa Vanhan Rauman putiikkien näyteikkunoita nuorena tyttönä, mutta ei olisi osannut arvata olevansa jonain päivä yksi maailmanperintökohteen yrittäjistä. Kuva: Salli Koivunen


Wanhan Rauman putiikki Taruliina sai kesäkuun alussa uuden yrittäjän, kun vuoden päivät yrittäjänä toiminut Satu Mailanen palasi kotikulmilleen Kuopioon.

– Minulle tarjottiin mahdollisuutta ostaa Taruliina. Se tuli hyvään saumaan, joten tartuin haasteeseen jännityksellä, uusi yrittäjä Annika Malinen kertoo.

Puoti on raumalaisnaiselle entuudestaan tuttu, sillä hän on myynyt siellä vuosien ajan omia AllaQuun Design -tuotteitaan.

– Tällä hetkellä tekemiäni tuotteita on valikoimassa melko vähän, mutta jos talvella on hiljaisempia kausia puodissa, voisin ommella niitä lisää, hän suunnittelee.

Annika Malinen aikoo jatkaa Taruliinan tuttua linjaa, mutta tuoda putiikkiin myös uutta.

– Tässä alkutaipaleella vielä vähän haetaan, että millaisille tuotteille on menekkiä. Kotimaisuus ja käsityö säilyvät kuitenkin tärkeinä tekijöinä valikoimassa, Malinen kertoo.

Kesäkuun alussa liikkeeseen saapui Malisen mukana erä Hellapuun vaatteita aikuisille.

– Erityisesti turistit rakastavat raumalaisia tuotteita. Nyt valikoimassa on Hellapuun ja AllaQuunin lisäksi ihana lastenvaatemerkki Werkleray, Annika Malinen esittelee.

Ympäristöystävällisyys on yksi tärkeä tekijä Taruliinan tuotevalikoimassa.

Liikkeestä löytyy muun muassa Ole hyvä -merkin ekologisia pesuaineita.

– Ne ovat käteviä esimerkiksi mökillä, sillä ne ovat turvallisia luonnolle. Lisäksi suurista pumppupulloista voi käydä täyttämässä oman pullonsa, Malinen kertoo.

Hän aikoo pitää Taruliinan ajan hermolla.

– Suoritin media-alan ammattitutkinnon keväällä ja aion hyödyntää osaamistani nyt päätoimisena yrittäjänä. Työn alla ovat muun muassa uudet, ajanmukaisemmat kotisivut, Malinen kertoo.