Teeveestä tuttu kokki uudisti Tifosin ruokalistan

Tifosin työntekijät Mari Kannisto ja Arif Korkmaz toivat Tifosin lounaspöytään salaatteja. Foody Allenin yrittäjä Aki Wahlman on ollut uudistamassa Tifosin ruokalistaa, joka vastaa nyt paremmin tämän päivän kysyntään. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Lukon omistama sporttibaari Tifosi on laittanut syksyn aikana ruokalistansa remonttiin.

Mukana uudistusta on ollut tekemässä monista tv-ohjelmista tutun julkkiskokki Aki Wahlmanin yritys Foody Allen. Viime perjantaina julkaistuissa uusissa listoissa laatu on korvannut määrän.

– Lähdimme kehittämään Lukon ravintolatoimintaa selvittämällä, millaista ravintolatarjonta Raumalla yleisesti on sekä tutustumalla niin jäähallin kuin Tifosinkin toimintaan, Wahlman pohjustaa.

Tifosissa uuden ilmeen ovat kokeneet sekä lounaslista että à la carte -lista.

Uudistuksilla on haluttu vastata tämän päivän kysyntään ja huomioida lisäksi kestävän kehityksen näkökulma.

Lounaspöydässä tarjolla on paljon ruokaisia salaatteja ja pääruoka tuodaan lautastarjoiluna.

– Ajatuksena on, ettei vain avata purkkeja ja laiteta tarjolle kurkkua ja tomaattia. Ruokahävikkiä voidaan vähentää tarjoilemalla ruoka pöytään. Itse ottaen sitä usein tulee lautaselle liikaa.

À la carte -listassa on noudatettu samaa periaatetta. Wahlmanin mukaan ravintoloiden tyypillinen ongelma on ruokalistan valtava valikoima, josta vain pientä osaa tilataan.

– Pysähdyimme miettimään, millainen paikka Tifosi on. Ravintola on ennen kaikkea sporttibaari, joten keskityimme listalla hampurilaisiin ja sormiruokiin. Valikoimaa on vähemmän, mutta se laadukasta ja itse tehtyä.

Tifosi vastaa jatkossa Raumalla kaivattuun hävikkiruoan myyntiin. ResQ-sovelluksen kautta Tifosista voi ostaa päivän päätteeksi ylijäänyttä ravintolaruokaa.

– Olemme kouluttaneet henkilökuntaa, kuinka pakata ruoka niin, että se pysyy fressinä. Kun ruoka ei ole ollut haudesäilytyksessä, se pysyy myös paljon parempana, Wahlman huomauttaa.