Tehdään Raumasta Suomen lumiukkoisin kaupunki!

Suomen Ladun nettisivuilla on lumiukkolaskuri, johon voi ilmoittaa tekemänsä lumiukot. Kuva: Etienne Assenheimer, Unsplash

Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko –haaste pyörähtää käyntiin keskiviikkona 17. helmikuuta jatkuen 14. maaliskuuta asti.

Lumiukkohaaste on iloista ja positiivista mieltä tuova tempaus, johon Rauman Latu haastaa mukaan kaikki raumalaiset.

Suomen Ladun ideoiman kampanjan tavoitteena on saada kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan yhteensä vähintään 10 000 lumiukkoa.

– Tänä vuonna, kun myös Rauman seudulla on lunta, meillä on hyvät mahdollisuudet tehdä Raumasta Suomen lumiukkoisin kaupunki, Rauman Ladun tiedotussihteeri Piritta Auerlehto kannustaa.

Pakkaslumikaan ei haittaa lumiukon tekemistä, sillä apuna ja muottina voi käyttää ämpäriä tai pahvilaatikkoa.

Suomen Ladun sivuilla on lumiukkolaskuri, johon voi ilmoittaa tekemänsä lumiukot. Rauman Latu ry:n Facebookiin voi laittaa kuvan tekemästään lumiukosta. Kuvan voi lähettää myös sähköpostitse rauman.latu@gmail.com.

Rauman Latu julkaisee kuvia lumiukoista Facebookin lisäksi Rauman Ladun Instagram-sivuilla. Kuvan lähettäneistä kolme parasta lumiukkoa palkitaan.

Auerlehto kertoo, että Latumaja toimii hiihtolomaviikolla (23.–26.2.) lumiukkotehtaana.

– Perheen kanssa voi suunnata viettämään mukavaa omatoimista talvipäivää Latumajalle, jossa voi muun muassa rakentaa oman lumiukon, tutustua lumikenkäilyyn, kulkea lumiukkopolkua tai laskea pulkkamäkeä. Torstaista perjantaihin Latumajalla on tarjolla hiihdonopetusta.

Ilmoita lumiukkosi: suomenlatu.fi/lumiukko, aihetunniste somessa: #UlkonaKuinLumiukko