Teknologian Hurjapää esitellään elokuvateatterissa – raumalainen Youtube-kanava esittelee teknologioita niin, että taviskin ymmärtää

Melisa Haahtinen on totaalisen hurahtanut tekniikkaan ja teknologioihin. Seuraavaksi tuo innostus voi tarttua meihin kaikkiin, kun Haahtinen lanseeraa Iso-Hannussa uuden Teknologian Hurjapää -Youtube-kanavansa.

– Teknologiasta puhutaan paljon, mutta keskustelu jää usein hypen ja tulevaisuuden visioinnin tasolle. Teknologiat ovat jo siirtyneet kotioloihin erillaisten älylaitteiden ja esimerkiksi talotekniikan myötä. Tästä syystä teknologioiden perustuntemusta tulisi olla ihan jokaisella ikään tai työrooliin katsomatta, Haahtinen kuvailee.

Julkaistavalla Youtube-kanavalla ei ole luvassa jargonia tai pönötystä, vaan teknologiaan tutustutaan vauhdikkaasti. Luvassa on muun muassa offroadia, kiihdytysautoilua, sukeltamista ja pyrotekniikkaa. Videoita on kuvattu yhdessä Sammeli Korhosen kanssa kesän aikana.

Samaan pakettiin on siis videomuotoon niputettu tiukkaa faktaa teknologoista, niiden hyödyntämismahdollisuuksista ja käyttöönottamisesta – huumoria, näyttävyyttä ja selkeyttä unohtamatta.

– Teknologian Hurjapää on suoraa puhetta teknologioista kansan kielellä. Haluamme nostaa suomalaisten yritysten teknologioita esille, Haahtinen kuvailee.

– Videoita julkaistaan jatkossa aina perjantaisin parillisina viikkoina kello 11. Tuomme tarjolle teknologiapläjäyksen, jonka voi nauttia vaikka lounaspaussin lomassa, hän jatkaa.

Teknologian Hurjapää -kanavan missio on lisätä päättäjien ja kehittäjien teknologiatietoutta.

– Vaikka kanavan nimessä on sana hurjapää, ei se tarkoita, että teknologioilla tulisi hurjastella – päinvastoin. Tärkeintä on, että etenee teknologioiden hyödyntämisessä, pilotoi uutta pienissä osissa ja laajentaa hyväksi todetut asiat yrityksen muihin osa-alueisiin, Haahtinen kuvailee.

Lanseeraustilaisuudessa saadaan annos konkretiaa, kun IBM:n tekoälyvisionääri Konsta Rönkkö pitää Iso-Hannussa oman keynote-puheenvuoronsa.

– Hän tarjoilee kuulijoille nopean tekoälykehityksen reseptin ja konkretiaa siitä, mitä tekoälykehitys vaatii ja miten se tapahtuu, Haahtinen sanoo.

Youtube-kanava on Melisa Haahtisen uusin projekti.

Tätä ennen hän on muun muassa lanseerannut ystäviensä kanssa Tech&Breakfast-aamiaistilaisuudet paikallisille yritystoimijoille, ja parhaillaan hän on opintovapaalla RMC:n liiketoiminnan kehittämisen tehtävistään. Työn alla on väitöskirja, jossa hän tutkii miten yritys ohjaa datastrategiallaan muutosta kohti monikeskeistä markkinapaikkaa.

Teknologian Hurjapää -Youtube-kanavan julkistamistilaisuus Iso-Hannussa 17.10. klo 16. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.