Teltta luo tunnelmaa ja hotelli takaa yöunet – RMJ-majoitusta on vielä saatavilla

RMJ:n telttakylä nousee tänä vuonna ainoastaan maauimalan edustalle ja rannan alueelle. Kappelinsalmen leirintää ei avata majoittujille ollenkaan. Kuva: Niki Soukkio

Juhannus ja Raumalle saapuvat festarivieraat näkyvät majoituspaikkojen kohonneena kysyntänä. Tilaa silti kaupungissa vielä riittää ja katon saa yhä halutessaan päänsä päälle.

Aivan RMJ:n festivaalialueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee telttakylä, karavaanialue sekä Poroholman lomakeskus. Poroholman mökkimajoitusten kerrotaan verkkosivuilla olevan loppuunmyytyjä, mutta muuten tilaa vielä piisaa.

– Majoituskysyntä on ollut hieman aiempia vuosia vaisumpaa, eli nyt majoittujia on saman verran kuin normaalina heinäkuun viikonloppuna, Poroholman isäntä Riku Räsänen kuvailee.

– Festivaalivieraiden majoitusmieltymykset eivät ole vuosien saatossa muuttuneet, vaan yhä osa haluaa nukkua teltassa ja toiset taas haluavat majoittua asuntoautossa, hän jatkaa.

Tänä vuonna erillinen Kappelinsalmen leirintäalue ei ole ollenkaan käytössä.

– Maauimalan eteen on tulossa pieni teltta-alue, jolloin Kappelinsalmen leirintä jää kokonaan pois. Näin kaikki majoitukset on saatu keskitettyä festivaalin ympäristöön. Tämän pitäisi entisestään poistaa festivaalin aiheuttamia lieveilmiöitä, Räsänen sanoo.

Place to sleep, hotelli Vanha Rauma ja Cityhovi eivät enää verkkosivuillaan tarjoa vapaita huoneita juhannusviikonlopulle. Hotellimajoitukseen kuitenkin halutessaan Raumalla edelleen pääsee.

– RMJ:n festivaalikävijät ovat viime vuosina jonkin verran nuortuneet, eikä hotellimajoitus ole heille välttämättä enää se ykkösvaihtoehto. Meillä majoittuu enimmäkseen festivaalin artisteja ja VIP-vieraita, Raumanlinnan ja Kalliohovin hotellijohtaja Iiro Ignatius kertoo.

– Säällä on varaustilanteeseen myös oma vaikutuksensa. Sadesäällä kysyntää olisi enemmän, hän jatkaa.

Aivan kuten festivaalilippujakin, myös hotellihuoneita varataan vielä aivan juhannusviikolla.

– Majoittujille on melko mukavasti tarjontaa tässä kaupungissa. Esimerkiksi 6–8 hengen porukkaa voi kiinnostaa enemmän airbnb-majoitus kuin useamman hotellihuoneen varaaminen, Ignatius sanoo.

Perjantain ja lauantain välinen yö alkaa olla jo Rauman Scandicissa täynnä, mutta muille juhannusviikonlopun öille on vielä vähän tilaa.

– Tänä vuonna majoittujat ovat olleet melko hyvissä ajoin liikkeellä, joskin varauksia on vielä loppumetreilläkin tehty, vastaanottopäällikkö Johanna Kirkkari kertoo.

Jos normaalisti Scandicin viikonlopuissa majoittuu pariskuntia ja business-vieraita, näkyy juhannus nuorempina sisäänkirjautujina.

– Ehkä aivan 18 vuotta täyttäneet eivät vielä kovin isoissa määrin hanki juhannukseksi kaveriporukalleen hotellimajoitusta, vaan pääsääntöisesti meillä RMJ-viikonloppuna majoittuu noin 25-vuotiaita, jotka haluavat maksaa vähän enemmän paremmin nukutuista öistä, Kirkkari sanoo.

Lisää aiheesta

20 vuotta ihka ensimmäisestä RMJ:stä: tämä kaikki on vuosien saatossa muuttunut

RMJ rakentuu Otanlahteen: Suvitie katkaistaan osittain liikenteeltä keskiviikkoillalla

RMJ:n rannekkeenvaihto alkaa tuntia ennen h-hetkeä