Terassikausi avataan Raumalla koko kaupungin voimin – luvassa tapahtumien superviikonloppu

Tapahtumakoordinaattori Pauliina Tanttu istahti kevätauringon lämmittälle Café Salin terassille yhdessä yrittäjien Linda Sallménin ja Iida Lammen kanssa. Kuva: Maija Männistö

Rakastunut Raumaan -tapahtumakoordinaattori Pauliina Tanttu kuvailee toukokuun kolmatta viikonloppua suoranaiseksi superviikonlopuksi Raumalla.

Tuolloin luvassa on Suvi päi – koko Rauman yhteinen terassikauden avaus, sprinttisuunnistusta, lastentapahtuma Keskuspuistossa, yrittäjien pop up -tapahtuma ja kirsikkana kakun päällä shoppailusunnuntai.

Raumalaisten kahviloiden ja ravintoloiden terassikausi avataan nyt ensimmäistä kertaa yhteisellä ponnistuksella.

– Suvi päi on kuulunut Rauman tapahtumakalenteriin aiemminkin, mutta hieman toisenlaisena tapahtumana. Aiemmin tapahtuman keskiössä on ollut Rauman kauppatori. Lupa-asiat ovat vuosien saatossa kuitenkin muuttuneet ja kiristyneet, joten nyt päätimme houkutella ihmisiä tapahtumassa mukana oleviin ravintoloihin, Pauliina Tanttu kuvailee.

Näin ollen tapahtuma muuttuu tarvittaessa helposti myös sisätapahtumaksi, vaikka järjestäjät ovatkin laittaneet tilaukseen aurinkoista ja lämpöistä säätä.

Koko kaupungin yhteinen terassikauden avaus takaa sen, että ihmisiä on liikkeellä ja tunnelma katossa. Ravintoloiden drinkkien sekä tarjousherkkujen innostamina rasteja kiertävät kaupunkilaiset saavat halutessaan kerätä leimasuorituksia tapahtumapassiinsa. Passin palauttavien kiertäjien kesken arvotaan palkintoja.

– Päivään on ideoitu myös toisenlainen passi. Mieslaulajat kiertävät ravintoloissa laulamassa raumankielisiä juomalauluja. Kun lauluun yhtyy tai kajauttaa omassa porukassaan laulun, saa siitä leiman erilliseen laulupassiin, Pauliina Tanttu kertoo.

– Kaikki meistä eivät ole lauluihmisiä, joten ruoka- ja juomapassin lisäksi halusimme tehdä erillisen laulupassin siitä innostuville, hän jatkaa.

Tämänkaltaiset rastipassit ovat tuttuja ainakin paikallisille opiskelijoille monilta approilta.

– Suvi päi -terassikauden avauksessa leimoja saa niin juomista kuin ravintoloiden viiden ja kymmenen euron hintaisista ruuista, joita on tarjolla päivän ajan.

Tapahtumassa mukana olevat kahvilat ja ravintolat ovat tuolloin avoinna normaalien aukioloaikojensa mukaisesti muutamia poikkeuksia ja aukioloaikojen pidennyksiä lukuun ottamatta. Mukana ovat: Bar Hehku, Cafe Sali, Kontion kahvilat, Mr. Jones, Old Coppers, Pizzeria Riviera, Ravintola Kalatori, Ravintola Tifosi, Ravintola Savila, Syvärauman pub, Teatteriravintola Ankkuri, Wanhan Rauman Kaffebar, Wanhan Rauman Kellari ja Wen Jing

Shoppailtavaa superviikonloppuna

Yrittäjät goes pop up pe–su 17.–19.5. Rauman Yrittäjien ja Rakastunut Raumaan -kauppiaiden yhteinen tapahtuma järjestetään Kauppakeskus Wännissä, entisen Seppälän tiloissa. Tapahtumassa on mukana 12 raumalaista yritystä, jotka tarjoavat asiakkaille uniikkeja tuotteita, kevään uutuuksia ja spesiaaleja outlet-hintoja. Lauantaina Wännissä järjestetään myös lapsille kasvomaalausta ja ilmapallojen jakoa, ja sunnuntaina oheisohjelmaa jatketaan kasvomaalauksen merkeissä.

Mukana tapahtumassa ovat: Arispo, ElonKuvaus, Kauppahuone Riveri, Leipomo Ketunleipä, Mamma Roosa, Pipokorut, Puusuti, RauMari, Raum Rome Paris, Rosa Graf, Sport-Asu ja Suomalainen kirjakauppa.

Shoppailusunnuntai su 19.5. Yli 30 Rakastunut Raumaan -putiikkia ja -palveluntarjoajaa kutsuu asiakkaita ostoksille sunnuntaina klo 11–15.