Tervetuloa taas polttamaan kumia - Rauma Street Race järjestetään jo viidettä kertaa

Viekö Kimmo Huhtakangas tänä vuonna koko potin Rauma Street Racessa? Kuva: Esa Urhonen

Rauma Street Race alkaa hiljalleen olla jo perinne. Kaupungin oma katukisa järjestetään jo viidettä kertaa.

Ensimmäisenä vuonna kumi paloi Karjalankadulla, mutta sittemmin kiihdytysbaanana on toiminut Isometsäntie. Tämän vuoden kisapäivä on tuleva lauantai eli 16. kesäkuuta.

Vuosi sitten Rauman katujen kuninkaan tittelin nappasi haltuunsa Mikko Ruusunen, mutta hän ei ole asettumassa puolustamaan voittoaan.

Voittaja vaihtuu, koska Ruusunen ajaa samana päivänä SM-osakilpailun Alastarolla. Eurajokelainen valtasi viime kesänä Pro ET -luokassa SM-hopeaa.

Kärkikolmikosta puuttuu varmuudella myös Vesa Haanpää, jonka nimi löytyi viime kesän tulosten kolmannelta sijalta.

Kisatapahtuman järjestävän WCRA:n eli West Coast Racing Cruising Association puheenjohtaja nähtiin viimeksi kahdessa luokassa, sillä hän hyppäsi myös moottoripyörän selkään.

– Saattaa olla, että minut nähdään viivalla, mutta prätkäluokassa. Kokeillaan sitäkin, Haanpää heittää.

– Viime vuonna tuli vähän kiirus, kun ajoin kahdessa luokassa. Prätkän kanssa en ollut ajanut ikinä ennen. Lähteminen oli aika vaikeaa.

Jos ennakkosuosikki pitää nimetä, se on Kimmo Huhtakangas. Hänen valkoinen Plymouth Furynsä on tuttu näky lähtöviivalla.

– Kuuluttajamme on sanonut sitä Drageniksi, kun se pitää niin pahaa meteliä, Haanpää virnistää.

Mikäli Tero Aho saa D-mallin Opel Kadettinsa viivalle, se on varmasti mielenkiintoinen näky.

Kadettin konepellin alle on tiettävästi sullottu 500 hevosvoiman edestä tehoa, mutta Aholla on ollut ongelmia autonsa vaihdelaatikon kanssa.

Rauman katukisassa ajettava matka on 200 metriä eli tuttavallisemmin 1/8 mailia. Yleensä kiihdytyskisat ajetaan neljännesmailin eli 402,336 metrin matkalla.

Tavallisesti kiihdytysajot myös ajetaan suljetuilla radoilla, mutta Raumalla autoista ja kuljettajista otetaan mittaa normaalisti liikennöitävällä katuosuudella.

Kisaan otetaan mukaan 40 osanottajaa. Peliin voi heittäytyä käytännössä kuka tahansa.

– Tervetuloa kellottamaan kauppakassista lähtien. Ei tarvitse olla kilpakone, Haanpää painottaa.

Tapahtuman luonne pysyy ennallaan, eli pääsylippuja ei myydä vaan katsojille on vapaa pääsy nauttimaan vauhdin hurmasta ja kuminkärystä.

Koska kyse on kiihdytysautoilusta, päivän säällä on ratkaiseva merkitys. Sateella ei voida kisata.

– Olemme väleissä yläkerran kanssa. Olemme panostaneet asiaan siten, että tapahtuma on eri päivänä kuin Klustermus. Niillähän sataa aina, Haanpää piruilee.

– Tosin nyt tapahtumat ovat samana päivänä. Jos vaikka hekin saisivat kauniin sään, Haanpää toivoo tietämättä, että Klustermus on paennut tänä kesänä sisätiloihin.

Ilmoittautumisia Rauma Street Raceen otetaan vastaan perjantaina 15.6 kello 12 saakka. Ilmoittautumiset Panu Heinolle (050–569 0422).