Tifosin katto muuttuu lauantaina painitantereeksi: "Tämä on yksi interaktiivisimmista lajeista, joita maailmasta löytyy"

Punaisissa painiva Mikael Majalahti eli ”The Rebel” StarBuck nousee kehään myös Rauman Wrestle Aid -tapahtumassa. Kuva: Jary Högnabba

Tulevana lauantaina Tifosin kattoterassilla tanner tärisee, kun sen täyttää Wrestle aid -ammattipainitapahtuma. Näin ollen Potkurin katon parkkipaikka ei ole autojen käytössä lauantaina.

– Lopullinen lipunmyyntimäärä määrittää sen, mihin kohtaan kattoa sijoitamme painitatamin, Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf kertoo.

Maanantaihin mennessä tapahtumalippuja oli myyty noin 150 kappaletta.

– Enemmänkin olisimme toivoneet menevän jo ennakkoon kaupaksi, mutta kuten Raumalla yleensäkin, reilusti yli puolet lipuista myydään viimeisellä viikolla, Eklöf sanoo.

Luvassa on siis 2,5–3 tunnin painin värittämä showpaketti, jossa toisistaan mittaa ottavat maailmanluokan tähdet muun muassa Japanista ja Yhdysvalloista.

– Kun ollaan tällä tasolla, kyse on ennemmin ammattipainista kuin showpainista. Showpaini antaa liian herkästi kuvan, ettei kehässä esimerkiksi lyödä tosissaan, vaan kaikki olisi vain show’ta, tapahtumaa mukana järjestämässä ollut ja kehään myös itse hyppäävä Mikael Majalahti kuvailee.

– Kokeneemmat konkarit eivät välttämättä edes keskustele toistensa kanssa ennen kehään nousemista, mutta nuoremmat tulevaisuuden painitähdet voivat jonkin verran käsikirjoittaa omaa otteluaan yhdessä ennakkoon, ettei pakka lähde ihan levähtämään, hän jatkaa.

Tällaisessa ammattipainissa myös yleisöllä on oma roolinsa.

– Kun painija saa vastustajansa ahdistettua nurkkaan, voi hän kysyä yleisöltä, lyönkö? Majalahti avaa painikulttuuria.

– Tämä on yksi interaktiivisimmista lajeista, joita maailmasta löytyy. Ottelussa haetaan roolijakoa ja yleisön suosikkia. Siitä lähdetään, että ottelut herättävät tunteita.

Wrestle aid -tapahtuma pitää sisällään kaikkiaan seitsemän painiottelua. Yksi ottelupäivän kirkkaimmista tähdistä on japanilainen Yoshihiro Tajiri eli ”The Japanese Buzzsaw”.

– Meidän ensimmäinen kohtaamisemme oli vajaat kymmenen vuotta sitten. Kun Suomeen tuodaan näin merkittävä ottelu, se tullaan noteeraamaan myös Japanissa asti, Majalahti ennakoi.

Wrestle Aid Tifosin katolla la 29.6. klo 18 alkaen. Liput: valtakunnallisesti Ticketmasterin myyntipisteissä ja verkkokaupassa sekä ravintola Tifosi, Lukon toimisto ja Neste Kiikola. Osa tapahtuman tuotosta ohjataan Lihastautiliitolle.