Tivoli Seiterä viimeisiä kertoja Karin kentällä – äitienpäivänä äideille ilmainen karuselliajelu

Tivoli Seiterä nousee Karin kentälle tämän maanantain aikana. Viestintävastaava Sami Vironen (vas.) on testannut huolella Mari ja Tuomo Seiterän perheyrityksen laitteet: todisteena tästä Guinnesin virallinen ennätysplakaati 51 tuntia putkeen Super Waltzerissa vietetystä ajasta. Kuva: Maija Männistö

53 vuotta Suomea kiertänyt Tivoli Seiterä viihdyttää raumalaisia loppuviikon ajan, keskiviikosta sunnuntaihin.

Tivolin omistajat ovat tietoisia siitä, että Karin kentälle on suunnitteilla monitoimikeskus. Rauman kaupungin hankkeen valmistusajankohta on näillä näkymin vuoden 2022 loppupuoli.

– Meidän näkökulmastamme se on "rakennusuhka", sillä toista vastaavaa kenttää ei Raumalla sitten olekaan. Se tarkoittaisi, että raumalaisia lähin tivoli olisi tällöin kiertueella Porissa, Mari Seiterä tuumaa ääneen.

– Mietimme jossain kohtaa, ovatko Rauman ja Porin tivolipaikkakunnat liian lähellä toisiaan, mutta ne ovat houkutelleet eri ihmisiä. Rauman tivoliin on saapunut kävijöitä esimerkiksi Eurasta ja Eurajoelta, Tuomo Seiterä kertoo.

Viestintävastaava Sami Vironen uskoo, että tivolin pitkän iän ja suosion salaisuus on sen tarjoama iloinen tunnelma.

– Suomessa kiertää kaikkiaan kolme isompaa tivolia. Meidän pitää kehittyä koko ajan, sillä ihmisille on tarjolla monenlaisia vapaa-ajan viihdykkeitä, Vironen sanoo.

Pelkästään lasten juttu Tivoli Seiterä ei ole.

– Heidän kanssaan paikalle saapuu niin vanhempia kuin isovanhempiakin. Myös nuoria pareja näkee romantisoimassa ja ottamassa kuvia venetsialaisen heppakarusellin tunnelmassa.

Erityisen valokuvatussa karusellissa tarjotaan tulevana sunnuntaina äitienpäivän kunnaiksi äideille ilmainen ajelu.

Tivoli Seiterä Raumalla Karin P-alueella ke–to klo 16–20, la 12–20 ja su 12–17.