Todellinen seuran monitoimimies: pelaaja, valmentaja ja puheenjohtaja

Janne Saarivuori (vas.) tarttui täksi kaudeksi Lapin Narvi-Pallon puheenjohtajan nuijaan. Hän on valmentanut aiemmin seurassa muun muassa naisia ja B-tyttöjä. Kuvassa lyövä Mia-Maria Jokinen ei enää pelaa Lapissa. Kuva: Juha Sinisalo

Lappilainen lentopallo haukkaa hyvän osan Janne Saarivuoren vapaa-ajasta. Mies tarttui kesällä Narvi-Pallon puheenjohtajan nuijaan, pelaa miesten edustusjoukkueessa ja on luvannut auttaa naisten edustusjoukkueen valmennuksessa.

Saarivuori piti lentopallosta kymmenen vuoden tauon, mutta on taas viime vuosina ollut aktiivisesti mukana NarPan toiminnassa.

Seuran hallitus halusi hänet puheenjohtajan paikalta väistyneen Risto Rauvan tilalle.

– Mielelläni lähdin auttamaan seuraa, jota isäni oli nykyiseen muotoon yhdistämässä. Haluan olla edesauttamassa, että junnut pääsevät harrastamaan Lapissa lentopalloa. Sitä kautta homma jatkuu ja pyörii pitkään, Saarivuori sanoo.

Miesten ja naisten edustusjoukkueita Saarivuori pitää junioreille tärkeinä esikuvina ja maaleina. Lippulaivat esiintyvät ensimmäistä kertaa kotiyleisölle lauantaina, kun sekä NarPan miehet että naiset pelaavat 2-sarjan ensimmäiset kotiottelunsa.

Molemmat joukkueet lähtevät kauteen uuden valmentajan komennossa. Naisten puolella vetäjää ei ole itseasiassa ollenkaan, kun katsottu valmentaja jättäytyi yllättäen sivuun.

– Itse olen vetänyt ja luvannut vetää satunnaisia harjoituksia mitä kiireiltäni ehdin. Näkisin kuitenkin, että joukkue tarvitsee vakituisen valmentajan ja olen asiaa ajamassa, toteaa Saarivuori, joka suorittaa parhaillaan kakkostason valmentajakurssia.

NarPan naisten viime kauden valmentaja Mikko Laisti hyppäsi miesten joukkueen puikkoihin.

– Tarkoitus ei ollut valmentajaa lainkaan, mutta otin kunnianosoituksena, kun tutun porukan pojat pyysivät mukaan. Enkä ole katunut. Homma toimii ja miehet treenaavat hyvin, Laisti toteaa.

”Mielelläni lähdin auttamaan seuraa, jota isäni oli nykyiseen muotoon yhdistämässä. Haluan olla edesauttamassa, että junnut pääsevät harrastamaan Lapissa lentopalloa.”

Joukkueiden pelaajistossa on tapahtunut vain pieniä muutoksia viime kaudesta.

NarPa-kasvatti Risto Ruohola lähti miesten joukkueesta sarjaporrasta ylöspäin VaLePan ykkössarjajoukkueeseen. Naisten puolella taas suurimmat muutokset olivat Iida Toivosen lopettaminen ja Oona Saarivuoren siirtyminen Euran Raikuun.

Myös euralaisten edustusjoukkue pelaa tällä kaudella kakkossarjassa, kun pelaajapulan takia Raiku ei saanut enää kasaan ykkössarjan joukkuetta.

Puheenjohtaja Saarivuoren mielestä kakkossarja on tällä hetkellä NarPan edustusjoukkueille sopiva sarjataso. Se ei tarkoita, etteikö kumpikin joukkue lähtisi voittamaan kaikkia otteluitaan ja sitä myöten sarjojaan.

Ainakin Mikko Laistin mielestä NarPa tähtää kahden sakkiin uudistuneessa miesten kakkossarjassa. 24 runkosarjaottelun päätteeksi tarkoitus on olla keväällä kahden parhaan joukossa ja karsia noususta.

– Se on ihan puhdas tavoite, en näe muuta vaihtoehtoa. Ryhmä on niin kokenut ja siinä on mukana vielä nuorta hirveäpomppuista kaveria, Laisti kuvailee.

NarPan miehet rynnistivät viime kaudella ylempään jatkosarjaan, mutta siellä puhti loppui kesken. Tämän kauden ennakkoon pahimmaksi vastustajaksi Laisti nimeää TuTon.

– Koska tässä on mukana liigaakin pelanneita kavereita, peli lipsahtaa välillä liian virkamiesmäiseksi. Tarkoitus on saada kentälle hyvää fiilistä ja räiskettä. Tiukoissa peleissä parin pallon nukkuminen voi tarkoittaa erien ja pelien häviämistä, Laisti muistuttaa.

Lentopallon kakkossarjaa Lapin urheilutalolla lauantaina: kello 13 NarPa–Pälkäneen Luja-Lukko (miehet) ja kello 16 NarPa–Kosken Kaiku (naiset).