"Toiminta on lähtenyt hienosti liikkeelle" – Ihoden Asema sai uudet yrittäjät

Esra ja Arif Korkmaz ottivat hoitaakseen kasitien perinteisen kahvila-ravintolan.

Arif ja Esra Korkmaz tekevät pitkiä päiviä Ihoden Asemalla, joka on avoinna arkisin kello 5.30-20 ja viikonloppuisin kello 8-18. ”Meiltä saisi joku ravintola-alan opiskelija nyt hyvän harjoittelupaikan”, pariskunta vinkkaa.

Jokainen valtatie 8:lla ”Ihoden suoralla” ajanut on taatusti nähnyt tienvarressa kahvila-ravintolan, jonka pihalla seisoo betonista valmistettu hevonen kärryineen.

Tilataideteoksen tilasi raumalaiselta Reino Väreltä Ihoden huoltoaseman perustaja Ilmari Numme vuonna 1969. Sitä lähtien hevospatsas on toiminut maamerkkinä kahvila-ravintolalle, joka nykyään tunnetaan nimellä Ihoden Asema.

Pitkän historian omaavan taukopaikan yrittäjä vaihtui loppuvuodesta.

Nyt Ihoden Asemaa isännöi aviopari Arif ja Esra Korkmaz, jotka vuokrasivat yrityksen liiketoiminnan edelliseltä yrittäjältä.

Arif kertoo, että legendaarisen hevospatsaan kärryjä ollaankin juuri korjaamassa, eli Vären tilataideteos on ja pysyy Ihoden Aseman pihapiirissä.

Raumalaisissa ravintoloissa, muiden muassa Pizzeria La Bambassa, aiemmin työskennellyt Arif muutti Raumalle vuonna 2005.

– Muistan, että jo silloin kiinnitin huomiota tähän kasitien varren kahvila-ravintolaan ja ajattelin, että siinäpä on kahvila hyvällä paikalla, vilkkaasti liikennöidyn tien varressa, Arif kertoo.

Kun sitten pariskunta näki ilmoituksen, että Ihoden Asema on vuokrattavana, he päättivät tarttua tilaisuuteen; Esra ja Arif ovat pyörittäneet paikkaa nyt viime vuoden lopusta lähtien.

– Toiminta on lähtenyt hienosti liikkeelle. Meillä käy paljon kanta-asiakkaita, joista monet ovat tällä seudulla toimivien yritysten työntekijöitä, Esra kertoo.

– Moni säännöllisesti kasitietä kulkeva myös piipahtaa meillä kahvilla tai syömässä lounasta, Arif jatkaa.

Ihoden Asema palvelee arkisin jo kukonlaulusta eli kello 5.30 lähtien aina iltakahdeksaan. Viikonloppuisinkin paikka on avoinna kello 8–18.

Kotimaista perinteistä kotiruokalounasta tarjoillaan kello 10–14. Sen jälkeen on käytössä ruokalista, josta voi valita pizzoja, pannupizzoja, pastaruokia, wingsejä ja hampurilaisia.

– Ruokalista on voimassa huhtikuusta lähtien.  Keväämmällä keittiöön on tulossa hiiligrilli, jolla voi valmistaa ruokaa ainutlaatuisella tavalla. Hiilellä grillataan niin shish kebabia kuin hampurilaispihvejäkin, Arif selvittää.

Ihoden Aseman keittiössä ruokaa valmistavat sekä Arif että Esra, eikä heillä ainakaan toistaiseksi ole ulkopuolisia työntekijöitä.

– Meillä on toki harjoittelupaikka avoimena jollekin ravintola-alan työntekijälle, mikäli monipuolinen keittiötyö kiinnostaa, he vinkkaavat.

Suurin osa Ihoden Aseman leivonnaisista ja ruuista on itse tehtyä, mitä asiakkaat osaavatkin Korkmazien mukaan arvostaa.

– Esimerkiksi Esran porkkanakakkua kehutaan Laitilassa asti, Arif vakuuttaa hymyillen.

Ihoden Asema toimittaa ruoka-annoksia myös asiakkaiden koteihin tai työpaikoille.

Uusi työ pyhärantalaisen kahvila-ravintolan yrittäjäpariskuntana merkitsee Korkmazien nelihenkiselle perheelle muuttoa Raumalta Ihodeen, jossa heitä odottaa koti lähellä Ihoden Asemaa.

Lähestyvään kesäkauteen Arif ja Esra suhtautuvat innokkaasti ja luottavaisesti.

– Ihoden Asema on vanha, perinteinen kahvila-ravintola, jonka hyvä ruoka ja ystävällinen palvelu saavat asiakkaat pysähtymään ja palaamaan tänne.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut