Toimittajalta: Tällä tavalla Rauman keskusta päivitettäisiin kertaheitolla 2040-luvulle – ei mitään kakkosluokan kauppakeskuksia

Nokia Arena on Tampereen uusi ylpeys. Kuva: @NokiaArena

Tohdinko tässä haaveilla hetken Rauman keskustan päivittämisestä kertaheitolla 2040-luvulle?

En anna sellaisten arkipäiväisten asioiden kuin rahan, vuokrasopimusten tai kaavoitusten häiritä mielenmaisemaani. Tarpeeksi kun on tahtoa ja natsoja, tämänkaltaiset asiat tuppaavat lähteä lutviutumaan. 

Sieluni silmin näen Tarvontorin tyhjällä tontilla upean rakennuskompleksin, joka ei ole mikään kakkosluokan kauppakeskus tai kolmas ruokamarketti kylki kylkeen.

Kruununjalokivenä komeilee uusi jäähalli. Kaupungin kiekkoylpeyden Lukon nimi siintää kiiltävillä seinillä jo kauas kaupunkiin saapuvien silmiin.

Ja saapuviahan riittää kesät talvet, sillä aivan jäähallin yhteydestä löytyvät niin uusi linja-autoasema kuin henkiin elvytetty junayhteyskin.

Jos tässä vaiheessa tulee mieleen Tampereen uusi areena, niin Mansesta matkittua on myös se, että peli-iltoina joukkoliikenne tuo lähikuntia myöten ottelulipun ostaneet ilmaiseksi hallille.

Omalla autollakin voi toki tulla, sillä maan alle on louhittu roppakaupalla parkkitilaa.

Kokonaisuuden kruunaa uusi hulppea hotelli, johon kelpaa korkea-arvoisempienkin vieraiden majoittua.

Uudesta jäähallista löytyy luonnollisesti kattava nykypäivän ravintolatarjonta, mutta kristallipallo ei kerro, minkätyyppisiä muita kiinteistöjä, liikkeitä tai ravintoloita tähän kokonaisuuteen kuuluisi.

Tyytyväisyydestä näyttävät sen sijaan myhäilevän niin raumalaiset kadunkulkijat kuin Vanhan Rauman kauppiaatkin. Turistivirta Raumalle on moninkertaistunut.

Joku istuu areena-alueen uuden upean puiston penkillä, katselee suihkulähdettä ja kehuu kaverilleen:

”On se hyvä, että jotkut viisaat päättivät silloin joskus tehdä kerralla kunnollisen.”

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Jyräävätkö Tampereen seurat hulppean rahantekokoneensa turvin Lukolta karkuun? – näin kommentoi Tapparan toimitusjohtaja