Tonttujen toteuttama Lasten joulumaa ihastuttaa kulttuuritalo Posellissa

Kulttuuritalo Posellin tontut Manteli, Nippu, Riksi ja Vikuri ovat luoneet joulumaan kaikkien lasten iloksi. Lasten joulumaa on avoinna 7.–19.12. maanantaista perjantaihin klo 10–18 ja lauantaista sunnuntaihin klo 10–15. Tonttujen yönä perjantaina 10.12. joulumaa on avoinna klo 10–20.

– Junia ja rautateitä rakastava Riksi-tonttu on rakentanut joulumaahan pienoisrautatiemaailman. Radan varrelta voi löytää paljon tuttua nähtävää sekä tietenkin kaikkea jouluista, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Lapset pääsevät myös itse osallistumaan jouluisiin koristelutalkoisiin. Askartelupisteellä pääsee jokaisena joulumaan aukiolopäivänä askartelemaan joulukoristeita ja -kortteja. Perjantaisin ja lauantaisin joulumaassa voi osallistua myös nypläystyöpajoihin, joissa voi tehdä avaimenperän itselle tai joululahjaksi.

Joulumaassa kuullaan myös musiikkia: ohjelmaan kuuluvat muun muassa Musiikkiryhmä Kakrujen Iloinen joululauluhetki -konsertit, tanssituokiot Turun Seudun Tanssioppilaitoksen Rauman toimipisteen opettajien johdolla, Rauman musiikkiopiston Lucia-kuoron esiintymiset sekä Rauman Poikakuoron jouluinen konsertti.

Koronatilanteesta ja kokoontumisrajoituksesta johtuen Lasten joulumaan konsertteihin ja esityksiin yleisöksi saapuvilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta edellytetään koronapassia. Yleisömäärää on rajoitettu, ja paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Koronapassien tarkastus alkaa 30 minuuttia ennen konsertin tai esityksen alkua.

– Joulumaahan voi konsertti- ja esitysaikojen ulkopuolella saapua vieraaksi ilman koronapassia. Kävijöiden kokonaismäärää on kuitenkin rajoitettu. Sisäänpääsyä voi mahdollisissa ruuhkatilanteissa joutua odottamaan, Stenfors sanoo.

Ryhmien on varattava vierailuaika ennakkoon. Lisätietoja löytyy Lasten joulumaan nettisivuilta osoitteesta rauma.fi/joulu/joulumaa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Etsitkö aitoa joulun tunnelmaa? Raumlaine joul on kuin satukirjasta

Vain tilaajille Katri Maajärvi valittiin Koko Suomi leipoo -ohjelman jouluspesiaaliin: ”Ei niin helppoa kuin miltä telkkarissa näyttää”

Vain tilaajille Museo virittäytyy joulutunnelmaan – uusikaupunkilaisille joulusesongin avaa aina Wahlbergin talon joulu

3 vinkkiä kestäviin jouluostoksiin

Vain tilaajille Vanhan Rauman jouluvaloilla jo vuosikymmenten perinne

Vain tilaajille Pitsikaupungin joulu houkuttelee ensin lapsiperheitä – Lasten joulumaa Poselliin, Kitukrännistä maailman pienin joulukatu, tulossa suuri jouluspektaakkeli