”Tota tota, mitähän sitä tilais?”

Vedat Akca keksi lisätä keskustan pizzapaikkansa nimeen ”Tota tota”, sillä sitä asiakkaat usein toistelevat miettiessään pizzavalintaansa. Kuva: Elina Helkelä

Uotilassa vuodesta 2010 toiminut Pizzeria Nam Nam löytyy nyt myös Rauman keskustasta Kauppatorin vierestä.
Vedat Akca antoi keskustan pizzerialleen hauskan lisänimen: Tota Tota, Nam Nam.

– Idea syntyi siitä, kun asiakkaani usein aloittavat tilauksensa sanoilla ”ottaisin pizzan, tota tota...” ja jäävät miettien katsomaan listaa, Vedat nauraa.

Hän kertoo, että Nam Namin pizzoihin tykästynyt Aki Jalonen oli ehdottanut Vedatille pizzerian avaamista Jalosen omistamaan kiinteistöön.

– Toripöllön vierestä vapautui loistava liikepaikka, jota Aki vielä suostui laajentamaankin. Nyt meillä on noin 20 lisäpaikkaa ruokailijoille.

Yrittäjä on lisännyt kesäksi pizzeriansa henkilökuntaa. Hänen molemmat opiskelijatyttärensä tulevat isänsä avuksi töihin.
Lisäkäsiä tarvitaankin, sillä Tota Tota, Nam Namin aukioloaikoja on jatkettu viereisen yökerhon asiakkaiden toivomuksesta.

– Olemme avoinna perjantaisin ja lauantaisin puoli viiteen asti aamulla, ja kotiinkuljetuskin pyörii näinä päivinä aina kello 2:een asti. Muuten palvelemme kello 11–23:een.

Vedat Akcan mukaan hänen pizzoillaan on oma asiakaskuntansa omine mieltymyksineen.

– Teen itse kaiken, pizzataikinasta ja kastikkeesta lähtien. Pizzani poikkeavat muista makunsa ja muhkean kokonsa puolesta. Ruokalistallamme on paljon special-pizzoja, kuten jääkiekkoaiheisia pizzoja.

Torin toimipaikasta saa samat tutut Nam Nam -pizzat kuin Uotilassakin on.

Pääsiäisenä Vedat avasi Tota Tota Nam Nam -pizzeriansa vaivihkaa testatakseen, että kaikki pelittää asianmukaisesti. Pizzapaikka oli avoinna yöllä kello 22–4.30.

– Toimimme kolmena yönä salapizzeriana. Ja asiakkaita riitti. Nam Namin pizzat tunnetaan Raumalla, Vedat myhäilee.

Uuden toimipaikan lisäksi Nam Nam toimii edelleen Uotilassakin.

– Toistaiseksi toiminta jatkuu molemmissa paikoissa, mutta kun uusi toimipaikka alkaa rullaamaan, ryhdymme siirtämään Uotilan pizzeriaa toiseen paikkaan. Siitä kerromme sitten myöhemmin, Vedat Akca kertoo.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.