Toukokuussa ehtii ilmoittautua Avoimet Puutarhat -tapahtumaan

Avoimet Puutarhat -tapahtuman ilmoittautumisaika on parhaillaan käynnissä.
Avoimet Puutarhat -tapahtuman ilmoittautumisaika on parhaillaan käynnissä.

Suomen suosituin puutarhatapahtuma Avoimet Puutarhat -tapahtuman ilmoittautumisaika on käynnissä ja jatkuu kesäkuun ensimmäiseen päivään saakka.

Puutarhat avautuvat sunnuntaina 9.7. Tänä vuonna jaetaan puutarhataitoja ja kuunnellaan puutarhan säveliä.

Oman profiilin puutarhastaan voi luoda tapahtuman sivuille ja ilmoittautua mukaan. Avoimetpuutarhat.fi -sivusto toimii myös koko kesän puutarhamatkailusivustoina. Sivustolle voi ilmoittautua puutarhamatkailukohteeksi.

Martat ovat mukana tapahtumassa jo toisen kerran. Yhteisen kampanjan sivuilla ”Jaa puutarhataito” voi kertoa vinkkejä sanoin ja kuvin ennen ja jälkeen kesätapahtuman. Kampanjan toteuttavat Martat ja Puutarhaliiton Puuha-hanke.

Avoimet Puutarhat -tapahtuman tämän vuoden teema on puutarhan sävelet. Luonnoäänien kuuntelemisen lisäksi tapahtuma kannustaa järjestämään musiikkituokioita tai puutarhakonsertteja vierailijoiden iloksi.

Erikoisohjelmista voi tehdä päivityksiä nettisivuille vielä ilmoittautumisajan päätyttyä kesäkuussa.

Viime vuonna tapahtuma oli ennätyksellisen suosittu, ja vierailuja oli sadoissa kohteissa lähes satatuhatta. Intoa osallistua tapahtumaan on lisännyt muiden harrastajien kohtaamiset ja tapahtumasta saadut ideat omaan puutarhaan.

Ilmoittautuminen onnistuu helpoiten www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen kautta. Avoimet Puutarhat -sivuilta löytyy myös lisätietoa ja tapahtuman materiaalia. Teemapäivänä 9.7. puutarhat ovat avoinna klo 12 – 17.