Tulestalo tarjoaa virkistystä ja monipuolista toimintaa – syksyllä on edessä muutto naapuriin

Raija Reunanen Tulestalon uusien toimitilojen edessä. Taustalla näkyy nykyinen toimipaikka, josta Tulestalo muuttaa naapuriin syksyn kuluessa. Kuva: Elina Helkelä

Rauman Seudun TULES ry hallinnoi Siikapolku 1:ssä sijaitsevaa Tulestaloa, joka on tarkoitettu kaikille kokoontumistilaksi.

Tulestaloa saavat vuokrata käyttöönsä niin yritykset, yhdistykset kuin yksityishenkilötkin.

Tulestalo on muuttamassa tämän syksyn aikana vieressä sijaitsevaan kiinteistöön, Aittakarinkatu 14:ään, entisen Sinisoihtu-ravintolan tiloihin.

– Saamme sieltä suuremmat tilat. Yläkertaan tulee kokoontumistiloja ja alakerrassa voidaan järjestää erilaisia yleisötilaisuuksia, Raija Reunanen Tulestalolta kertoo.
T

alossa kokoontuu jo nyt kymmeniä vammais- potilas- ja eläkeläisjärjestöjä sekä muita harrasteyhdistyksiä. Reunasen mukaan tulevaisuudessa on tarkoituksena etsiä lisää uusia yhteistyökumppaneita.

Tulestalon tiloissa järjestetään kaikille avointa laaja-alaista virkistys- ja hyvinvointitoimintaa: liikuntaa, tansseja ja viihteellisiä tapahtumia.

Esimerkiksi Rauman kaupunki järjestää talolla tuolijumppaa, kuntotanssia, Palvelutorin luentoja ja digikoulutusta. Tiloissa pidetään myös yhteislaulutilaisuuksia, koulutus- ja infotilaisuuksia ja pyöritetään kerhotoimintaa ja bingoa.

Tulestalolla kokoontuu myös useita vertaistukiryhmiä, ja Teatteriyhdistys FAKE pitää siellä teatteriharjoituksiaan.

– Uutena toimintana on tulossa Tietotunti, jolloin yksi yhdistys voi kerrallaan esitellä toimintaansa. Lisäksi meille tulee yhdistysten välisiä yhteistyökokoontumisia, Reunanen selvittää.