Tunnelmavaloa rekan nuppiin – loistavia logoja yrityksille

Leijan logotauluja ostavat myös harrasteautoilijat sekä eri yritykset mainoskylteiksi.
Leijan logotauluja ostavat myös harrasteautoilijat sekä eri yritykset mainoskylteiksi. Kuva: Elina Helkelä

Koronapandemiasta oli paljon murhetta, mutta euralaiselle ravintoloitsijalle ja liikuntakeskus-yrittäjälle Ilkka Leijalle koronasulku merkitsi uuden alkua.

– Jotain oli keksittävä, kun ravintolaa ei saanut pitää auki. Olin etsinyt yritykselleni valomainosta, mutta en löytänyt valmiina mitään, joten piti sitten itse ryhtyä kehittelemään sellaista.

Ilkka Leijan Design Logos on tiettävästi ainoa yritys Pohjoismaissa, joka valmistaa LED-valaistuja logotauluja esimerkiksi raskaan kaluston ajoneuvoihin.
Ilkka Leijan Design Logos on tiettävästi ainoa yritys Pohjoismaissa, joka valmistaa LED-valaistuja logotauluja esimerkiksi raskaan kaluston ajoneuvoihin. Kuva: Elina Helkelä

Leija löysi netistä materiaalitoimittajat sekä sopimusvalmistajan, joka leikkaa valomainokseen tulevat metalli- ja peiliosat. Joissakin kylteissä materiaali on akryylipleksiä, johon laser-kaiverrus onnistuu myös hyvin.

– Suunnittelen itse kaiken. En piirrä mitään mihinkään, vaan suunnitelma on päässäni. Olen tiiviisti yhteydessä laserfirmaan, josta saan sitten vedoksen suunnitelmasta.

Lopusta valmistamisesta huolehtivat Leija sekä hänen poikansa JR. Yhdessä he teippaavat ja kasaavat logokyltit ja valomainokset Kauttualla sijaitsevassa verstaassaan.

– Poika tekee kyllä suurimman osan fyysisestä työstä, sillä olen itse sairaseläkkeellä enkä pysty täysipainoisesti osallistumaan valokylttien kasaamiseen. Sitä vastoin ohjeita pystyn hyvin antamaan, Leija naurahtaa ja kertoo olevansa valmis logojen kysynnän mukaan palkkaamaan myös lisää henkilökuntaa tuotantopuolelle.

Leija on suunnitellut pohjoismaiden ammattiautoilijoille maakohtaiset kyltit. Tämä on norjalaisautoilijalle.
Leija on suunnitellut pohjoismaiden ammattiautoilijoille maakohtaiset kyltit. Tämä on norjalaisautoilijalle. Kuva: Elina Helkelä

Design Logos -firman toiminta on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tilauksia satelee niin Suomesta kuin Pohjoismaistakin, jopa Yhdysvalloista asti.

Kansainväliset bisnesyhteydet löytyivät Leijan omien harrastusten, biljardin ja dartsin puolelta.

– Tunnen ihmisiä jyväskyläläisestä Taomista, josta on lyhyessä ajassa kasvanut maailman johtavimpiin biljardituotevalmistajiin lukeutuva yritys. Sitä kautta olen saanut valokylttejäni kansainvälisille markkinoille.

Tänä kesänä Leija esitteli ensimmäistä kertaa tuotteitaan harraste- ja ammattiautoilumessuilla: ensin Pick-Nick Forssassa ja viime viikonloppuna Härmän Power Truck -messuilla.

Valokyltin tyyli muuttuu heti valon värisävyä muuttamalla.
Valokyltin tyyli muuttuu heti valon värisävyä muuttamalla. Kuva: Elina Helkelä

Pohjoismaisille kuljetusalan ammattilaisille Leija on suunnitellut valokylttejä, jotka on räätälöity kunkin maan mukaan. Tauluissa on esimerkiksi maan lippu, ja kokonaisuuden väritys noudattelee lipun värejä. Valotaulut kiinnitetään ajoneuvoyhdistelmän vetoauton takaseinään tai vaihtoehtoisesti keulaan, jossa kyltin valo saa loistaa kirkkaammin kuin vetonupin sisällä.

– On tärkeää, että takaseinässä oleva taulu ei heijasta tuulilasiin eikä häikäise kuljettajaa, sanoo Leija ja huomauttaa, että kuljettajat ovat mieltyneet tauluihin, joiden valo on punainen. Se ei häikäise, mutta tuo hyttiin tunnelmaa ja samalla pitää kuljettajan virkeämpänä.

Leditauluja voi kiinnittää myös kattoon.
Leditauluja voi kiinnittää myös kattoon. Kuva: Elina Helkelä

Leija myöntää, että hänen yrityksensä tuotteiden suosio yllätti vaikkei hän sitä odottanut. Nyt Design Logos on tiettävästi ainoa leditauluja valmistava yritys Pohjoismaissa.

– Pikkuhiljaa niitä tilauksia vaan alkoi tulla. Nyt olemme valmistaneet logotauluja firmoillekin. Lisäksi suunnittelemme kaikenlaisia logoja aivan alusta saakka.

Design Logos valmistaa tuotteensa pääasiassa tilauksesta. Kauttuan liikekeskuksessa sijaitsevassa liiketilassa on kuitenkin esillä useita malleja valmiista tuotteista.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.