Tuoreet kampaamoyrittäjät ”sata lasissa eteenpäin”

Mirka (vas.), Jasmin, Jenna ja Heidi tietävät, että tämän syksyn trendikkäin hiusväri on kupari. Myös pastellivärit pitävät edelleen pintansa. -Pikkujoulujuhlijat panostavat nykyään kampaukseen, meikkiin ja kynsiin, joihin saakin hienon lookin kestolakkauksella, naiset kertovat. Kuva: Elina Helkelä

Samassa työpaikassa toisiinsa tutustuneet Mirka Sarin, Heidi Aaltonen, Jenna Räisänen ja Jasmin Ruohonen ovat lähteneet toteuttamaan vuosi sitten ensimmäisen kerran julki lausuttua unelmaansa: yhteistä hius- ja kauneusalan salonkia.

– Olemme työskennelleet ja kokeneet paljon yhdessä. Tämä porukka on yhteen hitsautunutta, joten kynnys lähteä perustamaan yhteistä yritystä oli helppo ylittää, Mirka Sarin toteaa.

Päätös omasta firmasta lyötiin lukkoon keväällä, ja nyt kuluneella viikolla Kauppakatu 19:ssa avautui naisten ikioma yritys, Salon Ihanainen Oy.

Neljän naisen salongista saa kattavien hiusalan palvelujen lisäksi meikit, ripsien ja kulmien värjäykset ja muotoilut, ripsipidennykset, käsi- ja jalkahoidot, rakennekynnet ja kestolakkaukset sekä miehille parranajot.

Jatkossa Ihanaisen palveluvalikoimaan kuuluu myös intialainen päähieronta.

– Yksittäisten palvelujen lisäksi meillä on valmiita juhlapaketteja, jotka sisältävät esimerkiksi meikin ja kampauksen. Paketti tulee edullisemmaksi kuin yksittäin ostetut palvelut. Kaikki palvelut ovat myös räätälöitävissä, Mirka huomauttaa.

Yrittäjät kertovat, että Salon Ihanaisessa ei ole ollenkaan aukioloaikoja. Paikka on käytännössä ”lähes aina auki”.

– Me teemme töitä aina, kun asiakas niin haluaa, vaikka iltaisin tai pyhinä. Emmekä peri näistä ajoista mitään ylimääräistä maksua, Heidi Aaltonen selvittää.

Kullakin parturi-kampaajalla on luonnollisesti omat vakioasiakkaansa, mutta muuten asiakkaat jaetaan tasaisesti kaikkien kesken.

Täyttä intoa puhkuen ja ”100 lasissa” edeten uudet yrittäjät tarjoavat salonkinsa avajaisten kunniaksi asiakkailleen monenlaisia etuuksia ja avajaistarjouksia.

Joulun lähestyessä Salon Ihanaisessa tullaan järjestämään vielä muitakin tempauksia.

– Haluamme päästä mukaan esimerkiksi City-kauppiaiden tapahtumiin, kunhan tässä saamme toimintamme kunnolla pyörimään, Mirka kertoo.