Tuottajalta: Nortamokin olisi tykännyt pizzasta – punssin kera

Länsi-Suomi julkaisi taannoin jutun, johon oli listattu suurin osa Rauman pizzapaikoista. Niitä onkin meillä melkein enemmän kuin Napolissa.

Tätä taustaa vasten onkin omituista, että tähän mennessä vain yksi raumalainen pizzeria tai pizzoja valmistava ravintola on ilmoittautunut mukaan Nortamo-Seoran ja Raumalaisen julkistamaan leikkimieliseen Raum-pizzakilpailuun!

Luulisi, että tällaiseen hauskaan ja asiakkaita aktivoivaan kisaan kannattaisi osallistua etenkin, kun voittajalle on luvassa mainetta ja kunniaa.

Kilpailua varten ei tarvitse keksiä pyörää (eli tässä tapauksessa pizzaa) uudelleen.

Listalta jo nyt löytyvä tuote käy ihan mainiosti ehdokkaaksi, kunhan se vain jollakin tavalla sopii tekijänsä mielestä Rauman nimikkopizzaksi.

Pizzapohjan syvintä olemusta tai salaista reseptiä ei myöskään tarvitse paljastaa. Riittää, kun ilmoittaa, mitä täytteitä Raum-pizzaehdokas sisältää.

Ilmoittautumisaikaa on vielä tämän kuun loppuun: elina.helkela@lansi-suomi.fi.

Olen muuten varma siitä, että pizza olisi maistunut myös itse Hj. Nortamolle, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 160 vuotta.

Koko Raum-pizzakilpailun idean ”isä”, Nortamo-Seor täyttää puolestaan 90 vuotta.

Nortamo tosin olisi ehkä nauttinut pizzansa punssin kera, viihtyihän hän mielellään iloisessa seurassa.

Tulevana sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntaita ja ensi tiistaina laskiaistiistaita. Höyryävä hernekeittolautanen vilahtaakin jo monen ajatuksissa.

Huomenna torstaina on taas hernekeittopäivä. Laskiaisen kunniaksi papusoppaa syödään nyt myös tulevana sunnuntaina sekä ensi tiistaina.

Tanskalaisveljekset Price kokkasivat taannoin ruokaohjelmassaan suomalaiseksi väittämäänsä hernekeittoa, joka ei kyllä yhtään muistuttanut meidän perusrokkaamme. Poikien herneetkin näyttivät olevan jotain linssejä.

No, jokainen saa tuunata papusoppaansa miten haluaa.

Laskiainen ilman laskiaispullaa on kuin pulkkamäki ilman lunta.

Laskiaispulla Nutella-täytteellä.

Tuota kermaista ihanuutta meidän ei ole tarvinnut pitkään odottaa, sillä Rauman kahviloissa laskiaispullia on ollut tarjolla jo alkuvuodesta lähtien.

Erään kahvilanpitäjän mukaan laskiaispullien sesonki sen kuin vaan pitenee vuosi vuodelta. Kohta niitä pitää olla myynnissä joulusta juhannukseen.

Talvi, lumetonkin, vaatii tuhdit eväät. Nautitaan siis hyvällä omalla tunnolla pizzaa, hernekeittoa ja kermapullia!

Olisiko silloin tällöin julkaistava lasten puuhasivu mukava lisä Raumalaiseen?

Ps. Julkaisemme uusimmassa Raumalaisessa ensimmäistä kertaa lasten puuhasivun (sivu 19), jossa on helppo ristikko ja muita pieniä tehtäviä ratkaisuineen. Haluaisimme mielellämme kuulla lukijapalautetta puuhasivusta.

Palautteen voi lähettää sähköpostilla: elina.helkela@lansi-suomi.fi.

Lisää aiheesta

Kilpailu raumalaisille pizzerioille ja ravintoloille: Kuka leipoo maukkaimman Raum-pizzan?

Vain tilaajille Rauma on jo pullollaan pizzerioita: "Kaikki yritykset eivät voi voida hyvin"

Kotipizzan tilausdata paljastaa: ananas on Suomen suosituin pizzatäyte

Kesällä Suomessa syödään lähes 10 miljoonaa pakastepizzaa – näillä vinkeillä ei pakastepizzan grillaaminen epäonnistu