Turun seudun tanssikoulu valmistautuu lukuvuoden huipennukseen – kevätnäytös antaa mahdollisuuden testata rajoja

Tällä kertaa uppoudutaan Peppi Pitkätossun maailmaan.

Turun seudun tanssikoulun Rauman toimipisteen kevätnäytöksissä eläydytään tällä kertaan Peppi Pitkätossun maailmaan. Peppinä Hanna Koivisto, Tommina Ellen Pentti ja Annikana Nea Nurmelin.

Tanssikoulun harjoituksissa on hikistä ja tungos, kun kevätnäytöstä varten harjoittelevat lapset ja nuoret pakkautuvat ovesta tanssikoulun tiloihin.

Kevätnäytös on tänä vuonna erityisen iloinen asia, sillä edellinen oli ennen koronaa 2019. Turun seudun tanssikoulun Rauman toimipisteessä on noin 300 oppilasta. Kevätnäytöksiä on neljä, ja kussakin on mukana noin sata tanssijaa. Ikähaarukka on 3-vuotiaasta aikuistanssijoihin.

– Näytös on kauden huipentuma niin oppilaille kuin opettajille, tanssinopettaja Iida Paukamainen sanoo.

Urakkaa opettajat kuvaavat ”valtavaksi”. Ensin pitää kehitellä tarina, suunnitella siihen koreografiat ja musiikit, kehitellä puvustus ja harjoitella paketti toimivaksi kokonaisuudeksi.

– Kaikki näytöksessä pitää rakentaa niin, että se tukee toinen toistaan, tanssinopettaja Sari Hovi sanoo.

– Onneksi Turkuun on vuosien varrella kertynyt iso pukuvarasto, ja osa puvuista on muokattu vanhoista, jatkaa tanssinopettaja Maija Jussila.

Estradilla nähdään jälleen tanssin iloa ja visuaalista ilotulitusta: kukkia, kullanhohtoa, sirkuksen säihkettä ja tyllihameita. Astrid Lindgrenin rakastetun Peppi Pitkätossun ympärille rakennettu tanssinäytös vie myös muun muassa Etelämerelle. Lajeina ovat baletti, jazz- ja nykytanssi ja sekä lastentanssi.

Näytöksen nimirooleissa on kaksoismiehitys. Peppiä esittävät Hanna Koivisto ja Teresa Kivistö. Lukion toista vuosikurssia käyvän Koivistolla on värikkäät sukat ja korvilla keikkuvat Pepin tavaramerkki: oranssit palmikot.

Kevätnäytös on tanssijoille motivoivaa.

– Siellä pääsee näyttämään yleisölle sen, mitä on oppinut ehkä myös testaamaan rajojaan, Koivisto sanoo.

Peppi Pitkätossun ympärille rakentuvassa tanssinäytöksessä rajojen venyttämistä Koiviston mukaan on juuri Pepin rooli, siihen eläytyminen ja näytteleminen.

Koivisto on harrastanut tanssia pitkään, hän käy showjazz-, jazz-, nykytanssi ja balettitunneilla.

Korona-aika oli haastavaa, mutta ei vienyt kiinnostusta tanssiin, vaikka etäjakson aikana piti harjoitella kotoa sille varta vasten raivatussa tilassa.

Myös Annikan roolin tanssivalla Nea Nurmelinilla on pitkä historia tanssikoulussa sekä klassisessa baletissa että nykytanssissa.

– Tanssiharrastus on tuonut paljon kavereita. Pidän tanssimisesta, sillä se yhdistää urheilullisuuden ja taiteen. On myös tärkeää päästä esiintymään etenkin nyt kun siitä koronan takia on ollut taukoa, Nurminen sanoo.

Ensi syksyn ylioppilaalla harrastus jatkuu vielä syyskauden. Sen jälkeen jää nähtäväksi, jatkuuko se uusissa opiskeluympyröissä.

Nurmelin viettää Koiviston tavoin aikaa tanssikoululla useita tunteja viikossa.

Kevätnäytös on hänen mukaansa haaste kaikille tanssijoille pienistä isoihin.

– Kaikki pitää saada logistisesti toiminaan, ryhmät, puvustus. Mukana on paljon pieniä lapsia, sanoo Nurmelin.

Tommin roolit tanssivat Ellen Pentti ja Iida Lehtonen ja toisena Annikana nähdään Anna Nissinen.

Tanssi on monelle harrastus, mutta Raumalta on aika ajoin lähdetty myös alan opintoihin. Aino Louhivaara on jo valmistunut Kansallisoopperan balettikoulusta ja Emma Lindgren valmistuu tänä vuonna.

Turun Seudun Tanssioppilaitoksen Rauman toimipisteen oppilasnäytökset ovat lauantaina 14.5 ja sunnuntaina 15.5 klo 13 ja klo 16.30 Rauma-salissa. Teemana on Peppi Pitkätossu ja esiintymässä on oppilaita 3-vuotiaista aikuisiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut