Työkylässä: "Ihan paras työpaikka!"

Yhden naisen toiminimestä osakeyhtiöksi kasvanut Kotihoitopalvelu 100 aikoo laajentaa toimintaansa.

Anna-Maria Heino mittasi Vieno Innilältä verenpaineen. Kuvat: Juha Sinisalo

Sairaanhoitaja-muistihoitaja Elina Junnilan yritys, Kotihoitopalvelu 100, on uusimpia raumalaisia hoivapalveluyrityksiä. Osakeyhtiö perustettiin lokakuussa 2019.

– Koronasta huolimatta saimme hyvän startin, vaikka poikkeusaika kasvatti yrityksen kuluja, sillä jouduimme hankkimaan suuret määrät suojavarusteita. Tänä vuonna tarkoituksenamme on laajentaa toimintaamme entisestään ja tarjota palveluja myös lapsiperheille, toimitusjohtaja Junnila paljastaa.

Iltatuulesta toimistotilat vuokranneen yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat kotihoitopalvelun lisäksi sairaanhoito, lääkäripalvelut, muistitutkimukset, ensiapukoulutukset, apteekin sairaanhoitajavastaanotot sekä viriketoiminta.

Yhden naisen toiminimestä osakeyhtiöksi kasvanut yritys työllistää kahdeksan vakituista ja seitsemän tuntityöntekijää.

Elina Junnilan Kotihoitopalvelu 100 on Rauman uusimpia hoivapalveluyrityksiä. Iltatuulen virikeklubilla pelailtiin tiistaina bingoa kahvittelun lomassa.

Kaikki ovat hoitoalan ammattilaisia eli sairaanhoitaja-terveydenhoitajia. Yrityksen vastaavana lääkärinä työskentelee Marja-Leena Alho, jonka puoleen voi kääntyä etälääkärivastaanotolla. Tarvittaessa hän tekee myös kotikäyntejä.

– Lääkäri- ja sairaanhoitopalvelujen tarve kasvaa koko ajan, sillä julkisen puolen lääkäripalvelujen saatavuus on heikkoa. Ihmiset myös haluavat, että heitä hoitaa aina sama lääkäri. Näin asiakkaan terveyden kokonaiskuva ja lääkehuolto ovat tiedossa, ja hoidon laatu pysyy tasaisena, Junnila toteaa.

Jo yli 20 vuoden ajan muistitutkimuksen parissa työskennellyt Junnila viihtyy yrittäjänä, mistä hänelle on kerääntynyt vuosien kokemus sekä laajat verkostot hoitoalalla.

Kilpailu paikallisten hoivapalveluyritysten välillä ei Junnilan mukaan ole ”ollenkaan veristä”.

– Päinvastoin. Teemme tosi paljon yhteistyötä muiden raumalaisten ja satakuntalaisten hoivapalveluyritysten kanssa.

Anette Ahlqvist auttoi tiistaiaamuna Erkki Innilää aamutoimissa.

Kotihoitopalvelu 100 palvelee arkisin ja viikonloppuisin aamuseitsemästä noin iltakymmeneen.

Päivittäiset työtehtävät kirjataan potilastieto-ohjelmaan, josta henkilökunta tarkistaa oman päiväohjelmansa.Sairaanhoitaja-terveydenhoitajat Anna-Maria ”Ansku” Heino ja Anette Ahlqvist auttoivat tiistaina Iltatuulessa asuvaa Innilän pariskuntaa.

– Työ on hyvin vaihtelevaa. Sairaanhoitajan työn lisäksi pesemistä, ruuanlaittoa ja jopa pienimuotoista sisustamista, Heino luettelee.

Palveluvastaavana työskentelevä Heino pyörittää myös Kotihoitopalvelu 100:n viriketoimintaa, Iltatuulessa kokoontuvia klubeja, joista suurin osa on kaikille ikäihmisille avoimia.

– Pääasiassa siellä käy meidän omia asiakkaitamme. Klubeilla jumpataan, juodaan kahvia ja pelaillaan pelejä. Tapaamisissa pystymme tarkkailemaan ikäihmisten vointia, sillä ammatti-ihminen huomaa kyllä lyhyessäkin ajassa, onko vanhuksella ongelmia muistin tai vaikka hygienian suhteen.

Suurin osa yrityksen asiakkaista on vakioasiakkaita, joiden luona käydään säännöllisesti, joskus jopa neljä kertaa päivässä.

– Joidenkin asiakkaiden kanssa saatamme olla monta tuntia päivässä. Sitten meillä on yksittäisiä asiakkaita, joita hoidamme ja autamme pärjäämään kotonaan esimerkiksi leikkauksen jälkeen. Annamme myös saattohoitoa hyvässä yhteistyössä kotisairaalan kanssa, Elina Junnila selvittää.

– Monesta asiakkaasta on tullut minulle hyviä tuttuja, oikeastaan kuin perhe. Eräältäkin asiakkaalta sain ihanan joulukortin, jossa luki, että ”kiitos, kun olet tullut meidän perheeseen”, Anette Ahlqvist kertoo ilahtuneena.

Kodinomaisuudesta kertoo myös se, että Anna-Maria Heino on vienyt asiakkaansa luo jopa omat poikansa pelaamaan jalkapalloa tämän kanssa.

– Me kaikki olemme olleet monenlaisissa hoitoalan töissä, mutta tämä on ihan paras työpaikka. Joskus saattohoitopäivän jälkeen olo voi olla raskas, mutta työ on ollut silti hyvin merkityksellistä. Ei ole ollenkaan tavatonta, että pidämme yhteyttä potilaan omaisiin vielä potilaan kuoleman jälkeenkin, Heino myöntää.

– Se varmasti kertoo tavasta, jolla meillä työtä tehdään, Elina Junnila summaa.

Työkylässä-juttusarjassa Raumalainen tutustuu paikallisten yritysten arkeen. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut