"Työnimenä Loft-hotelli E" – Ernamon vanhasta kenkätehtaasta rakennetaan hotellia

Ernamon vanha kenkätehdasrakennus oli tarkoitus purkaa, mutta suunnitelmien muuttuessa alueelle ryhdyttiin hakemaan kaavanmuutosta, ja ajatus jalostui hotellihankkeen suuntaan. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Ernamon vanha kenkätehdasrakennus Rauhankadun ja Raumanmerenkadun kulmauksessa on saamassa uuden elämän.

Ensi kesänä siinä avautuu hotelli, jonka työnimenä on toistaiseksi ”Loft-hotelli E”.

Tontille on kaavailtu myös kahta kolmikerroksista kerrostaloa sekä viittä omakotitonttia nykyisten kolmen jo rakennetun omakotitalon lisäksi.

– Emme ole ryhtyneet vielä markkinoimaan tontteja, koska alue pitää ensin saada kuntoon, kertoo hankkeen omistajiin kuuluva Pekka Oikari.

Vielä on paljon tehtävää, ennen kuin vanhassa tehdasrakennuksessa voidaan avata hotelli.

Suojellun 1950-luvun tehdasrakennuksen remontointi hotelliksi on hyvässä vauhdissa.

– Olemme tehneet suuren sisäpurkutyön. Lisäksi olemme uusineet katon ja julkisivun sekä tehneet salaojituksen. Seuraavaksi ovat vuorossa LVI-työt. Alueen kaava on juuri valmistumassa, ja odotamme, että pääsemme kunnolla tositoimiin. Rauman kaupungille kuuluu iso kiitos. Siellä on suhtauduttu varsin myönteisesti hankkeeseemme, Pekka toteaa.

Uuteen kaksikerroksiseen hotelliin on tulossa 30 nykyaikaista, omalla kylpyhuoneella ja ilmastoinnilla varusteltua huonetta, pieni baari aamiaistiloineen, mutta ei ravintolaa.

Tontin kulmauksessa on vielä vanhan lippakioskin perustukset. –Tässähän voisi myydä vaikka viiniä tai jäätelötötteröitä, Pekka tuumii.

Koska kyseessä on vanha tehdasrakennus, hotellin sisustuskin tulee ilmentämään rakennuksen menneisyyttä.

– Tunnelmasta tulee rouhea ja teollisuustyylinen.

”Loft-hotelli E” ei tule olemaan itsepalveluhotelli.

– Kyllä tänne ihan oikea hotellin vastaanotto tulee, ja paikan toiminnasta vastaava henkilökuntakin löytyy lähipiiristä. Uskomme hotellimme lunastavan paikkansa raumalaisessa majoitustarjonnassa.

Lisää aiheesta

Ernamon kenkätehdas oli tunnettu mukavista jalkineistaan