UKP:n tilanne surkuhupaisa

Raumalaisesta kaukalopallon erikoiseurasta UKP:sta ei Äijänsuon kylmässä kakkoshallissa muistuta enää mikään. No, kenttämiesten kopin ikkunaa taitaa koristaa seuran pieni lippu ja pikkuruinen pelipaita.

Sen sijaan paikallisten kaukalopallosuuruuksien Kari Elosen ja Kari Villasen ja jäädytetyt pelipaidat on seuran puheenjohtaja Tomi Nurminen hakenut parempaan talteen. Myös Ravintola Pikku Matamin seinää koristanut kihupaita on viety piiloon. Seuran nettisivutkaan eivät enää ole toiminnassa.

Mitä UKP:lle kuuluu ja onko seura enää edes hengissä?

– Tilanne on surkuhupaisa. Meillä ei ole mitään toimintaa. Ei edes kannattanut ottaa yhtään jäävuoroa, kertoo Nurminen.

– Seura on kuitenkin vielä olemassa. Sitä ei vielä kannata lopettaakaan. Ollaan tyhjäkäynnillä, siitä ei kerry mitään kulujakaan, Nurminen jatkaa.

Nurmisen mukaan UKP:ta kysyttiin Kaukalopalloliigan johdon taholta mukaan, mutta raumalaisten vastaus oli ei.

– Ei ole pelaajia, eikä rahaa. Kyllä tämä tilanne vaatisi ensin sen, että touhu heräilee valtakunnallisesti ja nyt viiden joukkueen sarjaksi kutistunut liiga saisi enemmän joukkueita.

Tomi Nurminen ei ole UKP:n tyhjäkäynnin aikana hallissa käynyt.

– Lopetin penkkiurheilunkin ihan tyystin. Kai se on merkki siitä, että täällä on tullut pyörittyä tarpeeksi.

H H H

Uturan kaukalopalloilijat ry, UKP, on vuonna 1983 perustettu kaukalopallon erikoisseura Raumalta. Viimeinen kausi Kaukalopalloliigassa 2010-2011. Viimeisin ottelu 19.3. 2011 pronssipelin häviö Helsingissä BeWe:lle 10-8. Ei mitalisijoituksia.