Uotila, Rauman Chicago? Ei kai sentään?

Koululaisen polkupyörä oli varastettu ja rikottu Uotilassa.

Uotilan Asukasseuran Facebook-sivulla eräs asukasseuran jäsen totesi, että ”Uotilasta on taas tulossa Chicago”.

Lausahdus viittaa lähiaikoina Uotilassa sattuneisiin ikäviin ilkivallantekoihin ja häiriöihin, joista on keskusteltu vilkkaasti sosiaalisessa mediassa.

Uotilan alueella on liikkunut esimerkiksi polkupyörävarkaita, jotka eivät tyydy pelkästään anastamaan toisten omaisuutta. Pyörät myös rikotaan korjaamista vaativaan kuntoon.

Päivitys Uotilan Asukasseuran Facebook-sivulla.

Fillareiden rikkomisen lisäksi asukasseuran Facebook-sivulla on juttua varhaisteineistä, jotka kiusaavat ala-asteikäisiä lapsia vaatimalla heiltä rahaa. Jos rahaa ei löydy, nuoret vievät uhreiltaan makeisia.

Helkkilän päiväkodin pihaa sotkevat nuoret saavat myös sapiskaa sosiaalisessa mediassa.
Päiväkodin pihalla iltaisin ja viikonloppuisin aikaansa viettävät nuoret ovat rikkoneet paikkoja ja erään tiedon mukaan jopa virtsanneet lasten hiekkalaatikkoon.

Osa keskusteluun osallistuneista ihmettelee, miksei näitä tihutöitä tekeviä muutamia nuoria saada kuriin.

Oma lukunsa on mopoillaan hurjastelevat nuoret, jotka viis veisaavat hidasteista esimerkiksi ala-asteen liepeillä.

Heinäkuussa eräs asukas oli ottanut videon nuorista, jotka ajoivat mopolla, kolme päällä, keskellä viljeltyä peltoam eikä kenelläkään ollut kypärää päässään.

Asukasseuran sivulla ihmetellään myös, miten joku on intoutunut varastamaan talojen pihoilla olevia pihakoristeita. Puutarhakoristevarkaat olivat iskeneet jopa keskellä kirkasta päivää.

Vanhempi konstaapeli Markku Linna Rauman poliisiasemalta kertoo, että Uotila ei kaupungin-osista nouse esiin alueena, jolta tulisi erityisen runsaasti ilmoituksia ilkivallasta tai häiriökäyttäytymisestä.

– Niitä tulee tasaisesti eri puolilta Raumaa. Jostain syystä koulujen alku yleensä vilkastuttaa nuorten tekemää ilkivaltaa, hän tietää.

Poliisin tietoon on tullut, että tyhjillään olevaan Uotilan vanhaan alakouluun on menty luvatta sisälle kolme kertaa. Koulun pihamaalla on myös rikottu rakenteita.

– Päiväkotien ja koulujen pihat houkuttelevat nuoria luokseen. Kai se on jotain sellaista, että niiden liepeillä on kivaa oleskella, kun siellä on aikoinaan ollut niin mukavaa, Linna naurahtaa.

Uotilan Asukasseuran puheenjohtajalla Mika Leinolla ei ole juuri muuta tietoa ilkivallasta kuin mihin hän on seuran Facebook-sivulla törmännyt.

– Kukaan ei ole ottanut minuun yhteyttä aiheen tiimoilta eikä siitä ole seurassa muuten puhuttu.

Leinon mukaan Uotilassa on tehty ”pientä ilkivaltaa” aikaisemminkin, mutta nyt ilmiötä on tuotu enemmän esille.

– Nuorisolle ei ole täällä mitään paikkaa, jossa kokoontua. Siinä sitten keksitään kaikenlaista pahantekoa. Olemme kysyneet Kuovin nuorisotalolta, voisiko sieltä saada jotain ohjattua toimintaa Uotilaan. Ainakaan vielä kaupunki ei ole osoittanut meille mitään.

Asukasseura kokoontuu keskiviikkoisin Uotilan Siniselle koululle teemailtoihin, joissa tehdään muun muassa askartelutöitä.
Paikalle ovat kaikki uotilalaiset tervetulleita ikään katsomatta.

– Nyt syksyksi olemme suunnitelleet teemailtoihin enemmän nuoria kiinnostavaa toimintaa, Mika Leino toteaa.