Uudistuneen ABC Kortelan sisustuksessa on ripaus merihenkisyyttä – uutuutena myös Arnoldsin donitseja

Liikennemyymäläpäällikkö Maria Hyysalo tarjoilee ABC Kortelan valikoimiin kuuluvia Arnolds-donitseja. Uusittu kahvila-ravintolasali on nyt valoisa ja väljä. Kuva: Elina Helkelä

Kortelassa sijaitsevan Osuuskauppa Keulan ABC-liikennemyymälän kahvila-ravintolasali on remontoitu kauttaaltaan. Kolme viikkoa kestänyt remontti valmistui maaliskuun lopulla.

Uudistustöiden yhteydessä salin keskellä ollut lasten leikkipaikka ”raatihuone” sekä erillinen koroke purettiin.

Lopputuloksena saliin saatiin lisää asiakaspaikkoja – ja valoa.

– Sekä asiakkaat että henkilökunta ovat kiitelleet valoisuutta ja väljyyttä, mikä saatiin aikaan paitsi purkamalla keskellä olleet rakennelmat, myös uusimalla kaikki salin kalusteet ja pinnat. Siirsimme myös toimintoja, kuten astioiden palautuspisteen ja lounaslinjaston toiseen paikkaan, liikennemyymäläpäällikkö Maria Hyysalo selvittää.

Liikennemyymälän ABC-konsepti on pysynyt uusista puitteista huolimatta entisellään. ABC-keittiö on avoinna kello 10–22 ja lounasajan noutopöytä on tarjolla kello 11–15.

Uutta ovat Arnolds-ketjun donitsit, jotka päällystetään Kortelan ”apsin” keittiössä.

– Arnolds piti henkilökunnallemme koulutuksen donitsien valmistuksesta, Hyysalo kertoo.

Kortelan ABC on ollut jo pitkään nuorison suosittu kohtaamispaikka. Välillä liikennemyymälään on pitänyt asettaa ikärajoja, koska osa nuorista ei ole osannut käyttäytyä sääntöjen mukaisesti.

– Meillä oli viime viikolla tapaaminen nuorten kanssa ja saimme aikaiseksi hyvän keskustelun. Sovimme yhteisesti, että ellei homma toimi, niin sitten pitää taas ottaa ikärajat käyttöön. Täytyy kyllä kiitollisena todeta, että ainakin tähän asti nuoret ovat olleet tosi fiksusti, Hyysalo sanoo.

Kortelan ABC-liikennemyymälä on avoinna vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri. Koko talossa työskentelee 36 ihmistä, joista marketin puolella 6–7.

Kahvila-ravintolatilan uudistuksen lisäksi liikennemyymälän mittarikenttä uusiutui.

Nyt Kortelan ABC:llä voi tankata ainoastaan kortilla automaateista.

Lisää aiheesta

Syväraumankadun Sale uudistetaan – huhtikuun muutostöiden ajan liike on suljettu