Uusi rahasto tukee lasten ja nuorten harrastamista

Ilo-rahaston hakukausi polskitaan käyntiin nyt sunnuntain Rauman uimahallissa. Luvassa on muun muassa pellehyppynäytöksiä ja pellehyppykoulu. KUVA: arkisto/Juha Sinisalo
Ilo-rahaston hakukausi polskitaan käyntiin nyt sunnuntain Rauman uimahallissa. Luvassa on muun muassa pellehyppynäytöksiä ja pellehyppykoulu. KUVA: arkisto/Juha Sinisalo Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Nuorkauppakamarin Pro Rauma-säätiön alaisuudessa toimiva Ilo-rahasto on uusi toimija raumalaisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemisessa.

Hyvän tekemiseen ja ilon levittämiseen tähtäävä rahasto otti ensiaskeleensa vuoden 2021 lopulla. Nyt rahasto käynnistää ensimmäisen hakukautensa.

– Lasten ja nuorten harrastuskuluista on puhuttu viime vuosina paljon. Harrastusmaksujen kanssa on monella perheellä jo vaikeuksia. Halusimme lähteä mukaan näihin talkoisiin, sanoo Ilo-rahaston puheenjohtaja Johanna Lainio.

Ilo-rahaston toiminnan ytimessä on alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen Rauman talousalueella. Tukea voi hakea kaikenlaisiin harrastuksiin taiteesta urheiluun. Avustuksia voivat hakea yksityishenkilöt, mutta myös erilaiset yhteisöt ja urheiluseurat.

– Olemme tehneet haun mahdollisimman kevyeksi ja helpoksi. Mitään erityisiä liitteitä ei tarvita, uskomme ihmisten rehellisyyteen, painottaa Lainio.

Ajatuksena on, että avustukset ovat joitakin satoja euroja, jotta rahasto pystyy tukemaan mahdollisimman monta lasta ja nuorta.

– Avustus voi olla yhden tahon kohdalla 1 000 per kalenterivuosi.

Rahaston tukea voidaan myöntää esimerkiksi taloudellisin perustein tai sitä voidaan ohjata menestyksekkään toiminnan tukemiseen.

Tukea voi hakea myös esimerkiksi harrastusvälineiden hankkimiseen.

– Tuen hakija voi myös olla joku muu kuin vanhempi esimerkiksi valmentaja tai vaikka opettaja.

Myönnetty tukisumma maksetaan suoraan seuralle tai muulle harrastuksen tuottajalle, ei yksityiselle tilille.

Ensimmäinen haku alkaa sunnuntaina 19.11. Haku on ainakin aluksi jatkuva. Ensimmäiset avustuspäätökset tulee Lainion arvion mukaan tammikuussa.

– Katsomme nyt ensin, miten tämä lähtee käyntiin. Muokkaamme hakuaikaa sitten tarpeen mukaan.

Rahaston hakukausi polskitaan käyntiin nyt sunnuntain Rauman uimahallissa. Ilo-rahasto ja Rauman Energia tarjoavat tuolloin maksuttoman uimahallikäynnin ja pellehyppynäytöksiä. Tunnettu pellehyppääjä Jerobeam Salakyttä tiimeineen valloittaa hyppyaltaan lähes 15 vuoden tauon jälkeen.

Päivän aikana nähdään kaksi pellehyppynäytöstä ja näytösten välissä Salakyttä-tiimi pitää pellehyppykoulua innokkaille pikkupelleille.

– Pellehyppynäytöksiä voi tulla seuraamaan myös ilman uintia. Olemme varanneet uimahallin katsomoon 150 lippua per näytös. Ilmaisen lipun voi noutaa uimahallin kassalta, vinkkaa Lainio.

Koko perheen maksuton Ilo energiaa -vesikarnevaali su 19.11. klo 11–17 Rauman uimahallissa. Pellehyppynäytökset klo 12 ja 15.

Avustushakemuksen voi tehdä 19.11. alkaen osoitteessa: www.prorauma.fi/ilo