Uusi sovellus taksin tilaamiseen

Rauma

jaana.vieno@marvamedia.fi

Taksin tilaaminen on jatkossa entistä helpompaa älypuhelimen uudella sovelluksella, joka kulkee nimellä Valopilkku. Raumalla, Eurajoella, Eurassa, Porissa ja Ulvilassa sovellus on tarkoitus saada käyttöön kesäkuun loppuun mennessä.

– Järjestelmän päivitys alkaa juhannusviikolla ja sen jälkeen Valopilkun käyttö tulee mahdolliseksi. Ennen käyttöönottoa ajetaan vielä muutama testi, Satakunnan Aluetaksin toimitusjohtaja Hannu Aho sanoo.

Valopilkkua käytetään älypuhelimella ja se toimii kaikilla alustoilla. Rekisteröityminen maksaa 30 senttiä, mutta itse sovelluksen käyttäminen on ilmaista. Sovelluksella voi tehdä joko hetitilauksen tai aikatilauksen. Myös muun muassa taksin koosta voi esittää toiveen. Kun joku auto on ottanut kyydin, saa asiakas siitä kuittauksen puhelimeensa. Osoite päivittyy automaattisesti.

– Kyseessä on aito sovellus eli se menee suoraan järjestelmään ilman välikäsiä. Käyttäjän ei myöskään tarvitse tietää, onko sovellus käytössä. Jos se ei ole, sovellus yhdistää puhelun keskukseen, Aho kertoo.

Valopilkku on Taksiliiton oma palvelu, jonka se on tilannut ja maksanut. Sovellus otettiin tällä viikolla ensimmäisenä käyttöön pääkaupunkiseudulla, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Vaasassa. Tarkoitus on saada sovellus käyttöön koko maassa kuluvan vuoden loppuun mennessä.

– Odotukset ovat korkealla, onhan palvelu ilmainen. Mitään käyttäjämääriä ei kuitenkaan osaa ennakoida.