Uusi suomalainen hotelliketju avasi hotellinsa Raumalla

Suomen neljä vuodenaikaa näyttäytyvät Jan Holmlundin suunnittelemissa Place to Sleep -hotellihuoneissa. Tämä Rauman-hotellin kookkain huone majoittaa neljä asiakasta. Välioven avaamalla viereisestä huoneesta voi muodostaa majoitustilat jopa kahdeksalle. Kuva: Elina Helkelä

Rauma on saanut uuden hotellin.

Place to Sleep Rauma avautui 1. helmikuuta vanhassa kenkätehdasrakennuksesa Myllymäenkatu 3:ssa.

Jan Holmlundin luoman ja omistaman Place to Sleep -hotelliketjun ensimmäinen hotelli avattiin Loviisassa viime vuonna.

– Saimme siellä oikein mukavan lähdön. Kesä oli todella vilkas ja hotellin käyttöaste korkea. Kuten täällä Raumalla, myös Loviisassa oli majoitustarvetta sekä vapaa-ajan että työn puolesta matkustaville, Holmlund selvittää.

Rauman ja Hollolan Place to Sleep -hotellit avautuivat nyt helmikuussa peräkkäisinä päivinä. Seuraavana ketjun uutena hotellipaikkakuntana on vuorossa Liminka Pohjanlahden rannikolla. Siellä uusi hotelli avataan tulevana kesänä.

Jan Holmlund haluaa mahdollisuuksien mukaan kasvattaa Place to Sleep -hotelliketjuaan yhä useammalle paikkakunnalle. Kuva: Elina Helkelä

Holmlund sai vinkkiä hotelliksi soveltuvasta raumalaisesta kiinteistöstä sen omistajalta Riku Räsäseltä.

– Hän oli kuullut jostain, että olin etsinyt Raumalta sopivaa kiinteistöä ja tarjosi sitä minulle vuokralle. Tämä on sijainniltaan loistava. Paikka on hyvin saavutettavissa, sillä linja-autoasema on aivan vieressä. Alue on myös rauhallinen, vaikka ollaankin keskikaupungilla, Holmlund toteaa ja huomauttaa vielä hyvistä ilmaisista parkkipaikoista lähistöllä.

Tiilestä muuratun vuonna 1910 valmistuneen tehdaskiinteistön remontointi 26-huoneiseksi hotelliksi aloitettiin viime toukokuussa.

Suomen neljän vuodenajan mukaan sisustetuissa huoneissa on raikas ja pohjoismaisen moderni ilme. 1–4 hengen huoneissa on omat kylpyhuoneet, tv, mikro, jääkaappi ja vedenkeitin. Asiakkaiden käytössä on ilmainen wifi.

Syksyteemainen huone neljälle. Kuva: Elina Helkelä

Jan Holmlund kertoo, että ”Smart Hotel”-hotellikategorian lanseerannut Place to Sleep haluaa olla edullinen ja kustannustehokas ketju, laadusta tinkimättä.

Hotellissa ei ole perinteistä vastaanottoa. Asiakas saa ovikoodin, jolla hän pääsee suoraan hotellin tiloihin ja huoneeseen ilman erillistä sisäänkirjautumista tai rekisteröitymistä.

Place to Sleep -hotellissa ei ole ollenkaan perinteistä vastaanottoa.

Aamiaista kaipaavia hotellivieraita varten Holmlund on solminut yhteistyösopimuksia raumalaisten kahviloiden kanssa.

– Emme halua tulla paikkakunnalle kilpailemaan paikallisten yritysten kanssa perustamalla esimerkiksi oman ravintolan. Siivous- ja vartiointipalvelutkin olemme hankkineet paikallisilta toimijoilta.

Kaikissa hotellihuoneissa on suihkulliset kylpyhuoneet. Tässä yhden hengen huoneessa pääsee nukkumaan järvimaisemassa. Kuva: Elina Helkelä

Vain reilu viikko sitten avattu Rauman Place to Sleep on jo vastaanottanut ensimmäiset asiakkaansa.

Holmlund näkee, että talviaikaan Rauman-hotellissa majoittuu paljon työmatkalaisia mutta myös pääasiassa ”omalla rahalla” majoittuvia matkailijoita.

Kesäsesonkina valtaosa asiakkaista tulee olemaan matkailijoita.

– Olemme jo saaneet varauksia tulevaksi kesäksi. Minulla on hyvin myönteiset odotukset Rauman-hotellin menestymisestä, Jan Holmlund toteaa.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme raumalaisyritysten uusista kuulumisista ja merkkitapahtumista.