Uusiin laitureihin odottavat veneilijät antavat palautepainetta Raumalla

Laiturikomponentit kuljetettiin Virroilta Raumalle tiistaina. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lämmin kevät on kiihdyttänyt palautevyöryä päätöksestä jakaa Kisarannan lähes 100 venepaikkaa vasta, kun laituriosuus on valmis toukokuun lopussa. Laiturielementit saapuivat tiistaina.

– Melko hyvin ihmiset ovat silti ymmärtäneet, että laituri saadaan nopeammin valmiiksi, kun veneilijät pääsevät paikoille vasta sen jälkeen, toteaa pienvenesatamista vastaava käyttöpäällikkö Timo Leivo.

Laituriurakoitsijana toimii Reittitiimi Oy, joka teki viime vuonna Suvitien puoleisen laituriosuuden. Nyt sitä jatketaan Syväraumankadun suuntaisesti ja lähes Kisarantaan asti.

– Suvitien laituriosuus on 200 metriä ja venepaikkojen määrä 60. Kisarannan puolelle jatketaan tänä vuonna 275 metriä. Rakenne on samaa teräsputkiponttoonia, ja laituriaisat tulevat vain ulospäin.

Lisäksi Kisarannan laituriosuuden venepaikkamäärä täsmentyy vasta, kun kaupunki alkaa laittaa puomeja omana työnään. Kokonaisuuteen sommitellaan paikkoja myös isoille veneille.

– Laituriasennus kestää neljä viikkoa. Jos kaikki menee hyvin, toukokuun lopussa voidaan saada venepaikat jakoon.

Suvitien lastauslaiturin viereinen pysäköintialue rajattiin tiistaiaamuna pois käytöstä, koska uudet laiturit lasketaan siitä veteen.

Muut venepaikat on Raumalla jo lähes jaettu. Vanhat on pitänyt lunastaa 2.4. mennessä, ja uusien haku Kisarantaa lukuun ottamatta avautui 3.4.

– Kaikkia veneilijöitä varten on nyt saatu vesipisteet käyttöön Merijakamon luo laituriin 15 sekä Syvärauman puolelle laituriin seitsemän.