Vähävaraisten perheiden lapsille jaettiin ruoka-apua: "Todella suuri apu 5-henkiselle perheelle"

Lions Club Rauma Fänikk vei hiihtolomaviikon alkajaisiksi ruoka-apua 24:lle raumalaiselle perheelle henkilökohtaisten yhteydenottojen kautta. Tarkoitus oli auttaa vähävaraisten perheiden lapsia hiihtoloma-aikaan, jolloin koulut ovat kiinni.

Ruuat ostettiin lauantaina ja toimitettiin heti kun ne oli saatu jaettua laatikoihin. Lyhyen toimitusajan vuoksi kasseissa oli myös kylmäsäilytystä vaativia tuotteita kuten leikkeleitä. Perheen koko ja lasten ikä vaikutti pakettien sisältöön: muutamille lähti esimerkiksi vaippoja ruuan lisäksi.

– Halusimme laskea kynnyksen avun pyynnölle mahdollisimman alas ja taata tasapuolisen kohtelun kaikille. Siksi toimitimme avun kotiin saakka. Joukossa oli pienten lasten yksinhuoltajia sekä ehkä autottomia perheitä. Omalla porukalla saimme ruuat toimitettua perille ja saimme konkreettisesti nähdä ihmiset, joita pääsimme auttamaan saaden siitä myös itsellemme hyvää mieltä, kertoo klubin presidentti.

– Moni avun tarvitsija tuntee tilanteestaan niin suurta häpeää, ettei halua mennä ruokajonoon. Tässä ihminen tapaa vain ihmisen, eikä tilanteessa ole ulkopuolisia silmiä todistamassa kohtaamista. Meitä pakettien tuojia jännitti tilanne varmasti saman verran kuin sen saajiakin, pohtii klubisihteeri.

Yhteistyössä mukana toimi LC Rauma Reimarien Ladyt, LC Rauma Kanali Helme, Rauman Leot, Helsingin Mylly Oy, Lidl Rauma, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas sekä Rauman Freinetkoulu.

Perheiden palautteita saamastaan avusta

”Todella suuri apu 5-henkiselle perheelle. Paljon sellaisia tuotteita, mitä en ole tiennyt olevankaan. Tälläiselle avulle olisi tarve myös kesäloma-aikana.”

”Tuhannet kiitokset avustuksesta! Paketin sisältö oli tarkkaan harkittu ja todella runsas. Meidän perheessä se tuli muutenkin juuri oikeaan aikaan, kun on rankkaa muuten.”

”Olen erittäin kiitollinen avustanne! Elämme vaikeita aikoja ja on ihanaa, kun järjestöt ym. niinkuin te autatte meitä vähävaraisia. Kaikkea hyvää! Tästä selvitään! ”

”Tämä teidän ruoka-avustus sisälsi oikeasti käytettäviä tuotteita, joista tehdä ruokaa, eikä vain jauhoja ja näkkileipää.”