Vaikka koronakevät pakotti Rauman Lukko ry:n turvautumaan lomautuksiin, jääurheiluharrastuksen pääsee yhä aloittamaan Raumalla ilman kausimaksuja

Justus Valtonen sai kunnian olla Lukon tämän talven kiekkokoulujen ensimmäinen ilmoittautuja. Lukon puolustaja Ville Heinola on puolestaan kiekkokoulun kummi. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukko teki vuosi sitten merkittävän pelinavauksen ja poisti nuorimmilta harrastajilta kausimaksut. Lukon järjestelmät Leijona-kiekkokoulu, tyttöjääkiekkokoulu ja ringettekoulu muuttuivat maksuttomiksi.

Seura totesi kokeilun onnistuneeksi ja päätti jatkaa valitulla tiellä. Jääurheiluharrastuksen pystyy Raumalla edelleen aloittamaan ilman kausimaksuja.

– Kaikki tietävät, että ikäluokat pienenevät ja lapsia on vähemmän. Kaikilla on sama tilanne, eli harrastajia on vähemmän, Lukko ry:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mikko Aikko huomauttaa.

– Me kuitenkin saimme kiekkokoulun harrastajalukemat jopa hieman nousemaan. Tähän saavutukseen täytyy olla tyytyväinen. Tämä on onnistuminen varsinkin tällaisena aikana.

Aikko viittaa kevättalvella Suomeen levinneeseen koronaviruspandemiaan, joka pysäytti hetkellisesti urheilutoiminnan ja kolhaisi kovalla kädellä kansantaloutta.

Lomautuksiin joutui turvautumaan myös Lukko ry.

– Tiedämme, että monet perheet ovat ikävässä asemassa, kun jopa molemmat vanhemmat ovat joutuneet lomautetuiksi, Aikko toteaa.

– Me haluamme näinä aikoina antaa lapsille mahdollisuuden ja tarjota isossa roolissa olevan harrastuksen. Tämä tilanne ei jätä ketään paitsioon, vaan se koskettaa ihan jokaista.

Lukko järjestää maksuttomina Leijona-kiekkokoulun lisäksi erityislapsille ja -nuorille tarkoitettua Special Hockey -toimintaa sekä uutena toimintamuotona käynnistyvän tyttöjääurheilun.

Jo pitkään tytöt ovat pelanneet Lukossa ringetteä ja viime vuoden tammikuusta lähtien myös jääkiekkoa.

Nyt molemmat lajit lyödään yhteen.

– Seura on aiemmin kilpaillut samoista tytöistä tarjoamalla kahta lajia. Nyt teimme päätöksen, että ensi alkuun haluamme kaikki saman tyttöjääurheilun alle. Luistimet ovat kuitenkin molemmissa lajeissa samat ja jää yhtä liukas, Aikko huomauttaa.

Jotain uutta on tarjolla myös Leijona-kiekkokoulussa, jonka viikko-ohjelma muodostuu kahdesta harjoituskerrasta ja viikonloppuna pelattavista Kettu-liigan peleistä.

Niissä pelaajat pääsevät pukemaan ylleen uudenkarheat paidat.

– Joukkueiden nimet menivät vaihtoon. Aikanaan joukkueet on nimetty SM-liigajoukkueiden mukaan, mutta nyt paidat vaihtuvat NHL-kuosiin, Mikko Aikko paljastaa.

Kiekkokoulu sai myös kummin suoraan NHL:stä eli Winnipeg Jetsin Ville Heinolan, joka aloittaa kauden lainasopimuksella Lukossa.

– Yritimme saada kaikkiin joukkueisiin jonkunlaisen Rauma-kytköksen, mutta se oli lopulta aika haastavaa, kun kahdeksan joukkueen paitojen värimaailmat piti ottaa huomioon, Aikko huomauttaa.

Yksi joukkuevalinta oli selviö. Ville Heinolan edustaman Winnipeg Jetsin pelipaita löytyy pinkasta.

Rauman Lukon kiekkokoulu- ja harrastetoimintaan ilmoittautuminen on avattu osoitteessa www.juniorilukko.fi. Kiekkokouluun 6.9. mennessä ilmoittautuneiden kesken arvotaan Ville Heinolan maila sekä Heinolan nimellä ja numerolla varustettu Lukko-paita.

Lisää aiheesta

Lukko aloittaa yt-neuvottelut