Valo- ja videotaidepitsi koristaa iltoja Vanhassa Raumassa

Tarmo Thorström nypläsi uutta valoteosta varten pitsiä, minkä hän kuvasi time lapse -videolle. Tuomas Honkanen jatkojalosti siitä videomapping-tekniikalla kesäpihan seinään heijastettavan videoteoksen. Kuva: Tarmo Thorström

– Tämä on sellainen hiekkalaatikko ja hulluttelupiha, Markku Pekonen nauraa viitaten Kulttuurikuppila Brummin kesäpihaan, joka avattiin lauantaina Kauppakatu 12:n sisäpihalla.

Sunnuntaihin 28.7. asti avoinna oleva kesäpiha tarjoaa joka päivä vaihtuvaa ohjelmaa, jonka esiintyjät voi tarkistaa Brummin kesäpihan Facebook-sivulta.

Kello 12 alkaen pihalla myydään lapskoussia ja kylmiä juomia A-oikeuksin. Klapsakan valmistamaa merimiesruokaa on Pekosen mukaan tarjolla ”niin kauan kuin sitä riittää”.

– Kymppikortinkin voi ostaa, jos siltä tuntuu!

Vanhan Rauman sydämeen nousseen kesäpihan antia suunnitellessaan Pekonen kyseli useamman esiintyjän mielipidettä.

– Tästä haluttiin tehdä lämminhenkinen, pääsymaksuton paikka, joka tarjoaa yleisölle monipuolista musiikkia ja muuta taidepläjäystä. Meillä onkin upeat pitsitaiteilija Tarmo Thorströmin sekä valo- ja videosuunnittelija Tuomas Honkasen toteuttamat pitsiaiheiset videoprojisoinnit, joita voi iltaisin ihailla.

Markku Pekosen mukaan Brummin kesäpihan avajaisissa oli paljon väkeä ja hyvä tunnelma. Taustallla näkyy esiintymislavan ruohokatto.

Vaikka kesäpiha onkin avoinna vain Pitsiviikon ajan, Brummi on kuitenkin läsnä Vanhassa Raumassa elokuun 10. päivään asti.

– Keskiviikosta alkaen ohjelmaa on myös tässä pihan viereisessä liikehuoneistossa. Baari toimii Pitsiviikolla kesäpihan jatkopaikkana, sillä melurajoitukset pakottavat meidät siirtymään myöhemmin illalla sisätiloihin, Pekonen selvittää.

Markku Pekonen kertoo, että Brummin kesäpihaa rakennettiin koko Pitsiviikkoa edeltävä viikko. Pihan kalustuksessa on hyödynnetty osittain kierrätysmateriaalia ja paikalle on tuotu myös ”ehtaa nurmikkoa”.

Sillä on päällystetty esimerkiksi esiintymislavan katos sekä muutama kuormalavoista rakennettu penkki.

– Helteitä luvataan, joten jos haluaa nähdä nurmikon vihreänä, kannatta pitää kiirettä, Pekonen vinkkaa.