Vanhan Rauman joulukalenteri-ikkunat avautuvat taas

Vanhassa Raumassa on aina mukava kuljeskella, ja näin joulukuussa kävelylenkit idyllisten puutalojen lomassa ovat entistäkin viehättävämpiä.

Tänään 1. päivä joulukuuta Vanhan Rauman joulukalenteri-ikkunat alkavat jälleen avautua luukku kerrallaan.

Kalenterin ensimmäinen ikkuna kuuluu perinteisesti Auleen-talolle, jonka omistaja Reine Leino on joka vuosi rakentanut Auleenin ikkunaan joulusommitelman kaikkien ohikulkijoiden iloksi.

Leino on ollut alusta asti mukana Vanha Rauma -yhdistyksen kymmenkunta vuotta sitten käynnistämässä joulukalenteri-ikkunaperinteessä.

Jouluiset kalenteri-ikkunat ovat vakiintuneet osaksi Rauman joulunviettoa, ja ihmiset osaavat jo odottaa vuorotellen avautuvia kalenteriluukkuja.

– Vanhan Rauman asukkaat on ollut aina helppo saada houkuteltua mukaan tähän joulukalenteritoteutukseen. Tänä vuonna meillä on muutamia uusiakin taloja mukana, Isomalminkatu 11:ssa sijaisevan Loppmeren emäntä Marjut Laine iloitsee.

Loppmeressä joulukalenteri-ikkuna avautuu 11. joulukuuta. Täksi vuodeksi Laine on visioinut ikkunaansa tähti- ja enkeliteemaa.

– Olen harrastanut myös tekstien kirjoittamista ikkunoihin, joten ajattelin liittää ikkunaan vielä pienen jouluntoivotuksenkin, Laine paljastaa.

Auleenin ensimmäisen luukun ohella myös esimerkiksi itsenäisyyspäivänä avautuva 6. luukku on perinteisesti rakennettu aina saman talon ikkunaan.

Eteläpitkäkatu 30:n Wälmlässä Kaarina ja Tapio A. Nurmi sommittelevat ikkunaansa Suomi-henkisen asetelman.

Vanhan Rauman joulukalenteri-ikkunat ovat nähtävillä loppiaiseen 6. tammikuuta asti.