Värikkäät sateenvarjot ihastuttavat Ugi:ssa

Sateenvarjot saavat ollla paikoillaan kesän loppuun asti.

Uudenkaupungin kaupunki kehittää parhaillaan keskustaansa. Tähän liittyen se avaa heinäkuun lopulla Alisenkadulle ”demokadun” Koulukadun ja Sepänkadun väliselle osuudelle.

Demokadun tavoitteena on osallistaa kaupunkilaisia ja erilaisia sidosryhmiä suunnittelemaan ja testaamaan keskustan kaupunkitilaa.

Oman osuutensa keskustan kehittämiseen on jo antanut Kenkäkauppa Alinan omistaja Outi Nurmi, joka ihastui Tanskan-vierailullaan kadun yli pingoitettuun sateenvarjoketjuun.

– Olin Uudenkaupungin yrittäjien edustajana tutustumismatkalla Tanskassa ja siellä oli vedetty sateenvarjoja kadun yli. Ne näyttivät minun mielestäni niin hienoilta, että kotiin päästyäni päätin heti toteuttaa saman.

Nurmi tilasi sateenvarjolajitelman 12 eri värissä, ja Uudenkaupungin kaupunki huolehti varjojen ripustamisesta paikoilleen.

– Niitä kiinnitettiin kaikkiaan 101 kappaletta, mikä sopii hyvin Suomi 101 -teemaan, Nurmi naurahtaa.

Varjot ehtivät olla paikoillaan vain yhden päivän, ennen juhannusaattona iskenyttä myrskyä

Kenkäkauppias Outi Nurmi haluaa sateenvarjoinstallaatiollaan ilahduttaa uusikaupunkilaisia ja paikkakunnalla vierailevia. Kuva: Juha Sinisalo

– Kova tuuli tärveli kahdeksan sateenvarjoa, mutta asennutin uudet tilalle. Tämä on minun versioni kaupunkilaisten ja paikkakunnalla vierailevien ilahduttamiseksi, Outi Nurmi toteaa.