Vastakruunattu Pitsimissi edusti jo Lapin Löylypäivillä

Maiju Kaustinen on tottunut esiintymään yleisön edessä. Viikonloppuna hän juonsi Lapin Löylypäivillä. KUVA: Maarit Anttila
Maiju Kaustinen on tottunut esiintymään yleisön edessä. Viikonloppuna hän juonsi Lapin Löylypäivillä. KUVA: Maarit Anttila Kuva: Maarit Anttila

Pitsiviikolla Savilanpuiston lavalla kruunattu Pitsimissi 2023 Maiju Kaustinen nähtiin Raumalla edustustehtävissä jo viikonloppuna, kun hän juonsi Lapin Löylypäivillä.

Kaustinen nautti selvästi esiintymisestä yleisön edessä, mistä hän onkin jo saanut kokemusta. Hänet nimittäin valittiin vuonna 2021 Miss Jyväskyläksi, ja se toi hänelle mallintöitä sekä muita esiintymisiä.

Seinäjoelta kotoisin oleva nuori nainen muutti vuonna 2020 Jyväskylään opiskelemaan kasvatusalaa.

Uusi Pitsimissi Maiju Kaustinen odottaa missivuodeltaan ”ihania kohtaamisia” sekä mielenkiintoisia edustus- ja juontotehtäviä.
Uusi Pitsimissi Maiju Kaustinen odottaa missivuodeltaan ”ihania kohtaamisia” sekä mielenkiintoisia edustus- ja juontotehtäviä. Kuva: Hans Lehtinen

Kaustinen valmistui keväällä varhaiskasvatuksen opettajaksi, mutta työ lasten parissa on nyt hänen mukaansa ainakin toistaiseksi jäähyllä, sillä hän on ryhtynyt yrittäjäksi.

– Perustin oman toiminimen, jonka lukuun tuotan yrityksille näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ja teen mallintöitä, promootiotehtäviä sekä juonnan erilaisissa tilaisuuksissa, hän luettelee.

Maiju Kaustisella on nykyään myös oma yritys.
Maiju Kaustisella on nykyään myös oma yritys. Kuva: Maarit Anttila

Misseys on Kaustisen mukaan hänelle lapsuuden haave, jota hän uskalsi lähteä tavoittelemaan vasta Jyväskylään muutettuaan. Muutama vuosi sitten hän kuuli ystäviltään Pitsimissi-kilpailusta ja päättti ilmoittautua mukaan.

– Kilpailu oli juuri niin mukava ja lämminhenkinen kuin olin ennakkoon olettanutkin. Se täytti kaikki odotukseni! Finalistit sekä Riikka ja Hans Lehtinen olivat aivan ihania, samoin kuin Rauma ja raumalaiset.

Uusi Pitsimissi myöntää, että ennen Pitsiviikkoa hän ei ollut Raumalla ennen vieraillutkaan.

– Uskon, että pitsimisseys avaa minulle uusia mahdollisuuksia työn puolesta. Olen hyvin oma-aloitteinen, joten tulen taatusti laajentamaan yritystoimintaani Keski-Suomesta myös Rauman suuntaan.

Pitsimissi-vuodesta Maiju Kaustinen odottaa ”ihania kohtaamisia” sekä mielenkiintoisia edustus- ja juontotehtäviä.