Venepaikkoja on varattu entiseen malliin – tulevan kesän varaukset pitää hoitaa ensi viikon loppuun mennessä

Rauman kaupungin käyttöpäällikkö Timo Leivo kertoo, että viime vuonna varattiin noin 1600 venepaikkaa. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman kaupunki antoi koronakriisin myötä joustoa tilavuokrien ja asiakasmaksujen eräpäiviin.

Jousto ei koske kuitenkaan vanhoja venepaikkasopimuksia, jotka pitää uusia viimeistään 19. huhtikuuta mennessä.

Mikäli venepaikkasopimusta ei uusita eli makseta määräaikaan mennessä, vapautuu paikka yleisesti varattavaksi 20. huhtikuuta kello 10.

Rauman kaupungin veneväylien ja pienvenesatamien käyttöpäällikkö Timo Leivo kertoo, että koronatilanne ei juurikaan ole vaikuttanut varausten määrään.

– Vuoden alusta lähtien on vuokrattu hieman alle 1 200 venepaikkaa, mikä on aika sama määrä kuin aikaisempina vuosina pari viikkoa ennen määräaikaa.

Leivon mukaan kaupungin venepaikkojen määrä on pienentynyt vuosien varrella.

Osittain syynä on se, että osa venepaikoista muun muassa Kaurasista ja Meriraumasta on siirtynyt yksityisille yhdistyksille ja muun muassa Kappelinsalmi on lopetettu.

– Viime vuonna oli kaikkineensa noin 1 600 vuokrattua paikkaa venelaitureilla. Noin parisataa paikkaa siellä olisi lisäksi vapaana. Voisi sanoa, että venepaikkavuokrausten lukumäärä on vähentynyt.

Ensimmäisten keväisten kelien myötä osa odottaa veneilykautta jo innolla. Esimerkiksi Facebookin Rauman saaristo -ryhmässä on ehditty jo kysellä, milloin Merijakamon viereen asennetaan venelaskupaikan saattolaituri.

– Laituri on itse asiassa viety sinne tiistaina aamulla seitsemän aikaan, Leivo kertoo.

Saattolaiturin saapuminen ei hänen mukaansa vielä merkitse venekauden virallista avausta.
Virallinen veneilykausi alkaa vapusta ja jatkuu syyskuun loppuun, mutta Leivo myöntää kauden aikaistuneen vuosi vuodelta.

Leivolta on kuitenkin jo kyselty muun muassa sitä, milloin vettä alkaa tulla putkista.

– Vielä on ollut yöpakkasia ja niitä on luvattu ensi viikolle. Siellä kuitenkin kulkee vettä pintajohdoissa, niin vielä ei vettä voi luvata.

– Talvi vaikuttaa ihmisten intoon lähteä veneilemään. Nyt sitä on varmasti, kun ei jäitä ole ollut lainkaan.

_logo_meren_vuosi.svg