Via Dolorosa kajahtaa Sinisoihdussa

Suomen tunnetuin punapää, joka ei ole toiminut tasavallan presidenttinä, eli Tommi Läntinen nousee Sinisoihdun lavalle tänään lauantaina. 54-vuotias turkulainen raspikurkku on tunnettu etenkin soolouransa hiteistä Rööperin kuuja Syvälle sydämeen sattuusekä sinnikkäästä korvamadosta Via Dolorosa.

Tommi Läntinen aloitti muusikonuransa jo vuonna 1980, kun hän perusti Fabrics-yhtyeen kosketinsoittaja Kim Trappin kanssa. Englanninkielinen Fabrics voitti Levyraadinkin, mutta Läntisen ura otti isomman harppauksen Boycottissa, jonka hittejä olivat Gotta Rockja coverbiisi My Sharona. Boycott oli tunnettu menevistä keikoistaan, mutta myös siitä, että yhtyeellä oli oma torvisektio.

Tommi Läntisen suomenkielinen varsin menestyksekäs suomenkielinen ura kesti vuodesta 1990 vuoteen 2006, jolloin hän muutti perheineen Portugalin Lissaboniin, jossa hänen vaimonsa työskenteli Euroopan meriturvallisuusvirastossa.

Tommi Läntinen teki uuden levytyssopimuksen Universalin kanssa vuonna 2011. Tähän mennessä hän on urallaan julkaissut 16 albumia.

Tommi Läntinen, Sinisoihtu, 16.11.2013