Sirke sai Vuoden yrittäjänainen -tunnustuksesta uutta virtaa

Rauman Vuoden yrittäjänainen Cameo Boutiquen Sirke Lehtinen palkittiin maanantaina myös Suomen Yrittäjänaisten pronssisella ansiomerkillä. Kuva: Elina Helkelä

Jos Cameo Boutiquen yrittäjä Sirke Lehtinen olisi saanut edes pienen vihjeen siitä, että hänet palkitaan Rauman Yrittäjänaisten 70-vuotisjuhlassa Vuoden yrittäjänainen -tunnustuksella, hän olisi ottanut tilaisuuteen mukaan hieman juhlavamman käsilaukun.

– Toisilla oli kauniit juhlalaukut ja minulla oli mukanani kauppakassi! Sirke nauraa.

Hän ei osannut yhtään odottaa huomionosoitusta, jonka Rauman yrittäjänaisten jäsenistö ja hallitus olivat halunneet hänelle antaa.

– Toisilta naisyrittäjiltä saatu tunnustus tuntuu todella hienolta. He kun tietävät, mitä naisena yrittäminen on. Sain tästä ihan uutta virtaa, ja sen ansiosta jaksan taas mennä hyvillä mielin eteenpäin.

Sirke Lehtinen on ollut vaatealalla jo 32 vuotta. Hän aloitti uransa Raumalla Suvituuli-marketin lastenvaateosaston hoitajana.
Kaikkiaan Sirkeltä vierähti samassa kiinteistössä 15 vuotta Vaatehuoneen ja myöhemmin Aleksin palveluksessa. Välissä hän ehti toimia M&R Suomisen myymälänhoitajanakin.

– Halusin keskittyä vieläkin enemmän myyntityöhön ja asiakkaiden kohtaamiseen, niinpä mielessä alkoi kyteä ajatus oman putiikin perustamisesta. Täytyy myöntää, että kynnys yrittäjäksi ryhtymiseen oli korkea, vaikka minulla olikin taustalla tradenomi-koulutus.

Aikuisille naisille suunnatun vaatemyymälän perustaminen oli lopulta Sirke Lehtiselle kuitenkin melko helppoa, sillä tietyt vaatemerkit olivat hänelle entuudestaan tuttuja ja niiden hankintakanavat olivat valmiina. Cameo Boutique aloitti toimintansa 12 vuotta sitten.

– En olisi varmasti yrittäjäksi ryhtynyt, jos lapset olisivat olleet silloin vielä pieniä. Yrittäminenhän vie paljon aikaa. Perhe on kuitenkin tukenut minua koko ajan. Lisäksi minulla on ollut hyvä henkilökunta, jota ilman en olisi nyt tässä.

Juuri nyt Sirke Lehtinen sisäänostaa ensi vuoden syysmallistojen vaatteita. Kevään ja kesän vaatehankinnat on jo tehty.
Hänellä on jatkuvasti menossa uusia kehittämissuunnitelmia, sillä ”paikoilleen ei saa jämähtää”.

– Sosiaalinen media asettaa omat haasteensa yrittämiselle. Koko ajan pitää myös seurata trendejä ja tuotemerkkien menekkiä. Yksin yrittämisessä on se hyvä puoli, että jos jokin ei mennyt ennalta suunnitellusti, niin syytä voi hakea vain itsestään, Sirke naurahtaa.

Vuosina 2010–2013 Sirke Lehtisellä oli vaateputiikki myös Porissa, mutta hän päätti luopua siitä ja keskittyä Rauman liikkeeseen.
Cameo Boutique on toiminut nykyisellä paikallaan Kauppakatu 7:ssä vuodesta 2009 lähtien.