Vyöhyketerapialla hoidetaan kehoa ja mieltä

Raumalainen Marianne Ojanen hakeutui vyöhyketerapeuttikoulutukseen omien terveysongelmiensa seurauksena.

| Päivitetty

Kehoterapia Paussin yrittäjä, vyöhyketerapeutti ja hieroja Marianna Ojanen innostuu puhuessaan vyöhyketerapiasta. Hän lähti opiskelemaan vuosituhansia vanhaa hoitomuotoa todettuaan ensin itse omakohtaisesti sen hyödyt.

Väsymystä, unettomuutta, stressiä, kipuja, ruuansulatusongelmia, hormonitoiminnan häiriöitä...

Raumalainen vyöhyketerapeutti ja hieroja Marianne Ojanen suosittelee vyöhyketerapiaa edellä mainittuihin vaivoihin, ja hänen mukaansa samalla asiakkaan mieltä kaihertava taakkakin voi helpottua.

– Vyöhyketerapia on vuosituhansia vanha, kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka lähtee siitä, että ihmisen jalkapohjissa on kehon heijastepisteitä. Niitä sormin ja vyöhykepuikoilla hieromalla poistetaan kehossa olevia häiriöitä. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään ”kerralla kuntoon, simsalabim” -hoito, vaan vyöhyketerapialla ylläpidetään kehon ja mielen tasapainoa, joten hoidoissa olisi hyvä käydä useamman kerran, Ojanen huomauttaa.

Kehoterapia Paussin Raumalle Kanavakatu 14:ään avannut Ojanen hakeutui itse vyöhyketerapiaan, koska koki, ettei saanut riittävästi apua vatsaoireisiinsa erinäisistä lääkärikäynneistä ja tutkimuksista huolimatta.

Hänen koko kehonsa oli epätasapainossa ja olo niin huono, että työpäivän jälkeen hän ei pystynyt tekemään juuri mitään. Paranemista alkoi tapahtua vasta funktionaalisen lääketieteen ravintovalmentajan sekä vyöhyketerapian avulla.

– Innostuin vyöhyketerapiasta lopulta niin paljon, että lähdin opiskelemaan sitä, ja vuonna 2019 valmistuin terapeutiksi. Käyn edelleen itsekin näissä hoidoissa, sillä tiedän, että niistä on minulle apua.

Ihmisen jaloissa on kehon hermoratojen heijasteita, joita painelemalla ja hieromalla voidaan vaikutta kehon ongelmakohtiin.

Vyöhyketerapiahoitokerta kestää noin 90 minuuttia. Aluksi Ojanen kartoittaa esitietolomakkeen avulla, minkälaisia vaivoja tai oireita asiakkaalla on. Hoidon aikana Ojanen käy asiakkaan kehon läpi ”päästä varpaisiin”.

Jokaisen asiakkaan kohdalla Ojanen myös kertaa asiakkaan edellisen käynnin jälkeistä olotilaa ja tämänhetkistä tilannetta.

– Omat asiakkaani ovat kertoneet, että vyöhyketerapia on muun muassa rentouttanut, aktivoinut kehon toimintoja, parantanut verenkiertoa, vilkastuttanut aineenvaihdutaa, helpottanut unettomuutta ja lieventänyt kipu- ja särkytiloja.

Ojanen tähdentää, että vyöhyketerapiassa edetään aina asiakkaan ehdoilla. Joskus voi käydä niin, että hoidon kuluessa asiakas alkaa avautua ja purkaa mieltään.

Tällöin Ojanen antaa tämän itse käydä läpi omaa henkistä tilaansa.

– Hoito auttaa ihmistä ymmärtämään itseään, omia tunnelukkojaan tai mielen kipukohtia. Jos mieleen on pakkautunut paljon käsittelemättömiä asioita, ne heijastuvat väistämättä myös koko kehon hyvinvointiin. Terapian aikana asiakas saattaa oivaltaa, että hänen täytyy tehdä tietoisia muutoksia elämässään. Se on pitkä prosessi, ja sinä aikana täytyy olla armollinen itselleen.

Ojanen on kouluttautunut myös hierojaksi. Hänen yrityksensä palveluihin kuuluvat vyöhyketerapian ja klassisen hieronnan lisäksi muun muassa äänimaljarentoutusta, intialaista päänhierontaa sekä energiahoitoja.

– Hoitovalikoimassani on myös ”Mariannen erikoinen”, joka räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan osaamistani eri hoitovaihtoehdoista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut