Yhden päivän remontti avarsi Lidlin myymälää

Rauman Lidlin apulaismyymäläpäällikkö Ville Alanen kertoo, että asiakkaat ovat ottaneet myymälän ulkoasu-uudistuksen ilolla vastaan. Kuva: Elina Helkelä

Kun tehokkaasti ollaan liikkeellä, uutta tulee hyvinkin nopeasti.

Vain yhden vuorokauden kiinni ollut Rauman Lidl-myymälä Papinhaankatu 7:ssä avasi viime torstaina ovensa uudistuneena ja avartuneena.

Myymälän hyllyt ovat nyt pidempiä kuin ennen, ja tuotteet on sijoiteltu niihin entistä selkeämmin.

Uutta ovat myös pakastekaapit ja -altaat, ulkonevat hintalistat sekä opastekyltit, jotka kertovat, mistä tuotteet löytyvät.

1 200 neliön suuruisen myymälän seinille on kiinnitetty Lidlin tuotemerkkejä kohotekstein, ja paikallisväriä tuo raumangiälinen teksti kassojen luona.

– Olemme kuunnelleet asiakkaidemme toiveita. He haluavat, että paikallisuus näkyisi myymälässämme paremmin, Rauman Lidlin apulaismyymäläpäällikkö Ville Alanen selvittää.

Lidl modernisoi Rauman-liikerakennuksensa vuonna 2011 tekniikan ja rakenteiden osalta. Tässä viimeisimmässä remontissa keskityttiin myymälän ulkoasuun.

Uudet kassalinjat myymälässä otettiin käyttöön jo ennen viime viikon remonttia.

– Vuorokauden aikana remontin parissa työskenteli suuri joukko ihmisiä. Henkilökuntamme lisäksi paikalla oli Lidlin omaa projektitiimiä sekä ulkopuolisia alihankkijoita, Ville Alanen kertoo.

Hänen mukaansa asiakkaat ovat suhtautuneet myymäläuudistukseen ilahtuneina.

– Avarampi ulkoasu saa kiitosta ja monet kertovat, että tuotteiden parantuneen esillepanon ansiosta he ovat löytäneet meiltä nyt ihan uusia tuotteita.

Saksalainen Lidl-ketju on toiminut Suomessa jo 15 vuotta. Myös Rauman-myymälä perustettiin ensimmäisenä Suomen-toimintavuotena 2002.

Viime aikoina ketju on uudistanut vanhempia liikerakennuksiaan eri puolilla Suomea.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme raumalaisyritysten uusista kuulumisista ja merkkitapahtumista.