Yhdistyksillä mahdollisuus hakea Ravakalta rahoitusta hankkeilleen

Eurajoella Liinmaan perinneyhdistys kunnosti vuonna 2019 teemahankkeen avulla kylän pruuttahuoneen. Paikasta on tullut kylän tapahtumien keskus ja sitä kehitetään edelleen.
Eurajoella Liinmaan perinneyhdistys kunnosti vuonna 2019 teemahankkeen avulla kylän pruuttahuoneen. Paikasta on tullut kylän tapahtumien keskus ja sitä kehitetään edelleen. Kuva: Leader Ravakka

Leader Ravakka tiedottaa kevään teemahankkeistaan, joista yhdistykset voivat hakea rahoitusta tavanomaisia Leader-hankkeita pienempiin investointeihin ja kehittämistoimiin.

Teemahankkeissa, kuten muissakin Leader-hankkeissa, toimien on oltava yleishyödyllisiä, ja hankkeen on synnytettävä jotain uutta. Tukea ei myönnetä hakijan tavanomaisen toiminnan kustannuksiin.

Ravakalla on nyt auki viisi erilaista teemahanketta.

Ekosparraamo-investointiteemahanke pyrkii saamaan aikaan isompia ja pienempiä yhteisölähtöisiä kestävyysmuutoksia Ravakan alueella. Investointituella voidaan rakentaa ja korjata. Tukea voidaan käyttää myös esimerkiksi välineisiin, koneisiin, laitteisiin ja kalustoon.

Kulttuuria ja tapahtumia -teemahankkeen kautta taas voidaan toteuttaa uudenlaisia kulttuuritapahtumia tai tukea jo olemassa olevan tapahtuman laajentamista vaikuttavuudeltaan, verkostoiltaan ja jatkuvuudeltaan.

Matkat ja retket -kehittämisteemahankeella Ravakka haluaa mahdollistaa yhteisöille tutustumisen muiden toimintaan, inspiroitumisen toisten tekemisestä sekä uusien ideoiden saamisen muualta.

Mahdollisuuksia nuorille -teemahankkeiden kautta voi hakea alahanketta, jossa investoidaan nuorten mahdollisuuksiin, nuorten hyvinvointiin tai nuorten osallistamiseen.

Hakuaika on 5.3.–23.5. Lomake löytyy osoitteesta: ravakka.fi/yhdistyksille/teemahankkeet/. Teemahankkeista järjestetään infotilaisuus etänä 4.4. kello 17–18.