Yli neljä tuhatta poljettua kilometriä hyväntekeväisyyden eteen

OmaSP:n Eurajoen-konttorin pyöräilytiimiläiset Linda Sallmén (vas.), Sarianna Pajunen, Päivi Tuokko ja Jaana Saarinen polkivat viime viikonloppuna putkeen vuorokauden ympäri.
OmaSp:n Eurajoen-konttorin pyöräilytiimiläiset Linda Sallmén (vas.), Sarianna Pajunen, Päivi Tuokko ja Jaana Saarinen polkivat viime viikonloppuna putkeen vuorokauden ympäri.

Yli neljä tuhatta poljettua kilometriä kertyi OmaSp:n Eurajoen konttorin loppusaldoksi kuukauden kestäneen hyväntekeväisyyspyöräilytempauksen päättyessä.

Sillä tuloksella konttorin tehotiimi ylsi kolmanneksi pankin valtakunnallisessa pyöräilyhaastekisassa.

OmaSp:n konttorit kautta Suomen osallistuivat elo–syyskuun aikana joukkueittain hyväntekeväisyyshaasteeseen, jossa jokainen poljettu kilometri toi lisää varoja SOS Lapsikylän Unelmista totta -keräykseen.

Kisassa yksi kerätty kilometri kerrytti 0,33 euroa lahjoitussummaan.

– Tämä oli aivan mahtava tempaus! hehkuttavat OmaSp:n Eurajoen-konttorin Linda Sallmén, Päivi Tuokko, Jaana Saarinen ja Sarianna Pajunen yksissä tuumin.

Naiset kertovat halunneensa näyttää kisassa, että kyllä pienikin konttori pystyy kovaan tulokseen, jos koossa on yhteen hitsautunut työporukka. Naiset lähtivätkin tempaukseen mukaan koko konttorin voimin. Ketään ei jätetty kisasta ulos, vaikkei kaikilla ollut omaa pyörää, ja viime pyöräilykerrasta oli aikaa useampia vuosia.

– Hyväntekeväisyyden ohella parasta kampanjassa oli tiivis ryhmäytyminen. Olimme joka päivä tekemisissä toistemme kanssa myös työpäivän ulkopuolella. Tsemppasimme toisiamme sosiaalisessa mediassa, ja kun kaverin suoritus pomppasi Sports Tracker -sovellukseen, piti itsekin taas lähteä polkemaan, Saarinen muistelee.

Saarinen sai työkavereiltaan oikeutetusti ”pyöräilykuningatar”-tittelin, sillä hän pyöräili lähes päivittäin kotoaan Kokemäeltä Eurajoelle ja takaisin.

Työmatkaa kertyi päivän aikana yhteensä 84 kilometriä.

Muutkin käyttivät hyväkseen työmatkoja polkiessaan lisää kilometrejä yhteiseen pottiin: Raumalla asuvat Tuokko ja Sallmén polkivat suuntaansa noin 15 kilometriä joka päivä.

– En edes tiennyt, että Raumalta pääsee pyörällä niin hienosti Eurajoelle! Kertaakaan ei tarvinnut ajaa kasitietä eikä edes ylittää sitä, Sallmen selvittää innoissaan.

Eurajoella asuva Pajunen kartutti kilometripottia pyöräilemällä pitkin poikin Eurajoen ympäristössä.

Kun elokuun puolivälissä alkanut ja 11. syyskuuta päättynyt haastekisa alkoi olla loppusuoralla, Eurajoen konttorin naiset keksivät järjestää 24 tunnin non stop -pyöräilytempauksen, josta he eivät hiiskuneet ennakkoon juuri kenellekään.

Viime perjantaina kello 12 alkanut ja lauantaina samaan aikaan päättynyt tauoton polkeminen kasvatti konttorin yhteistä kokonaismäärää vielä 642,29 kilometriä.

– Meillä oli ”polkijoiden pyjamabileet”, sillä kolmen tunnin välein heräsimme vuorotellen polkemaan. Yön pimeimpinä tunteina meillä oli mahdollisuus polkea kuntopyörää, ja yhteislenkillekin päästiin Jaanan kanssa aamuviideltä, Sallmén selvittää.

OmaSp:n Eurajoen-konttorin nelihenkisen pyöräilytiimin kokonaiskilometrimäärä oli 4 192,70 keskiarvon ollessa 1 048,20 kilometriä/polkija.

Voittajaksi kisassa tuli Team Seinäjoki, jonka keskiarvo oli 1 118,30 kilometriä/polkija. Unelmista totta -keräyksen hyväntekeväisyyspottiin OmaSp lahjoittaa lähes 10 000 euroa.

Hauska haastekisa innosti Eurajoen konttorin naiset lisäämään pyöräilyharrastustaan, eikä loppua näy.

– En muistanutkaan, miten kiva ja helppo harrastus pyöräily on. Se sopii kaikenikäisille, ja tahdin voi valita itse. OmaSp tukee henkilöstön työhyvinvointia monin tavoin, muiden muassa tarjoamalla työsuhdepyöräedun, joten tämän haasteen myötä hankin taatusti itselleni paremman pyörän, Sallmén kuittaa.

– Eurajoki on Suomen sähköisin kunta, niin kerrotaan. Me kuitenkin säästimme sähköä ja poljimme koko kisan lihasvoimalla, joissain tiimeissä lihaksia lepuutettiin sähköpyörän avulla, Eurajoen naiset toteavat silmää iskien.