Yöjuoksu täyttää keskustan kadut lauantain liikuntapahtumassa

Valmiina Yöjuoksulle! Kaija Korhonen (vas.), Anne Heikkinen ja Elina Lammela ovat mukana järjestelyissä, kun Flikkatte Vitone Yöjuoksulla -tapahtuma käynnistyy Rauman torilta lauantai-iltana. Kuva: Juha Sinisalo

Kun keväinen juoksuklassikko Flikkatte Vitone jouduttiin muiden tapahtumien tavoin keväällä perumaan, päätti järjestävä taho Rauman Iidat ry, että tilanteen salliessa laitetaan pystyyn syksyinen tapahtuma.

Muistissa oli neljän vuoden takainen Ämpärkaraus, joka juostiin Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

– Meillä oli ajatuksena, että olisi kiva järjestää iltatapahtuma hämärän aikaan, kertoo Iidojen puheenjohtaja Kaija Korhonen.

Hänen mukaansa kysyntää tämänkaltaiselle tapahtumalla näyttäisi olevan.

Pari päivää ennen h-hetkeä liput on lähes loppuunmyyty. Mukaan mahtuu noin kolmisensataa juoksijaa ja kävelijää.

Lauantain tapahtuma ei korvaa kevään Flikkate Vitosta. Lauantaina ei esimerkiksi ole kilpasarjaa. Tapahtumassa ei ylipäänsä oteta aikaa.

Myös pukeutuminen karnevaalihenkisesti on tällä kertaa vapaaehtoista. Flikkatte Vitosessa on totuttu näkemään hauskoja asuvalintoja.

Huumoria jo nimessä

Neljän kilometrin matkan voi taivaltaa haluamallaan tavalla. Lähtöpaikka on Rauman tori. Ennen iltaseitsemää tapahtuvaa lähtöä on alkujumppa noin puoli seitsemältä.

Tapahtuma päättyy torilla hieman iltakahdeksan jälkeen tapahtuvaan arvontaan.

Yöjuoksulla-tapahtumassa on nimensä mukaisesti pieni humoristinen näkökulma, Kaija Korhonen huomauttaa.

– Pitäähän yöjuoksulla olla mukana tiettyjä tarvikkeita, joten jokainen osallistuja saa mukaansa teemaan sopivia tuotteita kuudessa eri pisteessä juoksun reitillä.

Yöjuoksulla viedään läpi niin koronaturvallisesti kuin mahdollista.

Kaija Korhonen toivoo, että kukaan ei osallistu, jos on vähänkin flunssaoireita.

Lisäksi turvaväleistä huolehditaan, ja osallistujien toivotaan lähtevän matkaan porrastetusti. Tapahtumassa on myös maskisuositus.

Flikkatte Vitone Yöjuoksulla la 2.10. klo 19 alkaen Rauman tori, liput 25 e (www.flikkattevitone.fi).