Yrittäjä sai epäuskoisia soittoja kotiinsakin – legendaarinen autogrilli sulki ovensa

Tieto Sinisaaren autogrillin lopettamisesta sai monet kanta-asiakkaat yllättymään.

Lappu on luukulla. Sinisaaren autogrillissä ei rasvakeitin ole enää toukokuussa käynnistynyt.

Toukokuussa moni vakioasiakas on Sinisaaren autogrillille kurvatessaan törmännyt samaan näkyyn.

Lappu on luukulla, ja klassisen grillin taru on tältä erää loppunut.

Yrittäjä Johanna Pusa kertoo, että raskas päätös oli monen asian summa, eikä ratkaisu syntynyt yhdessä yössä.

– Kulujen nousu on yksi syy taustalla, mutta lopullinen niitti oli minun tekonivelleikkaukseni, jonka vuoksi olen nyt pitkällä sairauslomalla, hän kertoo haikeutta äänessään.

– Hetken sellaistakin mahdollisuutta mietin, että olisin kesällä keppien kanssa karannut rahastamassa, jos joku muu olisi tehnyt ruoat. Vaikea sekin yhdistelmä olisi ollut.

Pusa kertoo huomanneensa hintojen nousun jo vuosi sitten.

Hän laskee, että energian lisäksi monen raaka-aineen hintaan on tullut niin paljon lisää, ettei edes kaksinkertaistuminen enää riitä.

– Kyllä sen saman ilmiön jokainen kaupassa voi todeta, Pusa kertoo.

Suurimpina nousijoina Pusa luettelee rasvan ja öljyn hinnan, ja ne ovat vaikuttaneet friteerauksen ja majoneesien kustannuksiin.

– Syväpaistoöljy on vaihdettu kolmen päivän välein, niin aika summa siihen viikossa menee.

Pusa kertoo nostaneensa hintoja viimeisen vuoden aikana kertaalleen, mikä sai asiakkaissa ymmärtävän ja hyväksyvän vastaanoton.

– Niin paljon hintoja ei voinut nostaa, mitä olisi tarvinnut. Ei ihmiset tule syömään, jos hinnat ovat samaa luokkaa kuin ravintoloissa.

– Sillä olisi voinut auttaa asiaa, että olisi tehnyt itse enemmän tunteja. Mutta siihen eivät vain paikat enää kestäneet. Särkyä oli noillakin tunneilla.

Kaikkiaan yksitoista vuotta Sinisaaren autogrilliä pitänyt yrittäjä kertoo, että tieto lopettamisesta yllätti monet kanta-asiakkaat.

Grillin Facebook-sivullakin moni asiakas harmittelee, ettei pääse enää maistamaan omaa suosikkiannostaan, jopa yksittäisiä majoneeseja kaipailtiin.

– Osa on soittanut minulle suoraan kotiinkin, että onko tämä nyt ihan totta. Olimme monen mukaan vuorotyöläisten tuki ja turva.

Pusa kertoo, että korona-aika oli heille ja monelle muulle autogrillille erittäin hyvä.

Noutoruokakonsepti oli jo valmiina, joten tilanteeseen ei tarvinnut tehdä mitään muutosta.

Nyt kulujen nousun lisäksi talouden tiukkeneminen näkyi myös asiakasmäärissä. Moni on valinnut kotona syömisen ennen autoluukulle koukkaamista.

Jatkossa Raumalla autogrillikulttuurin perinteitä pitävät yllä enää Santun autogrilli sekä Äyhönjärven autogrilli.

Pusa harmittelee tilannetta ja kertoo, että tällä hetkellä hän haluaa kuntouttaa itseään ja hoitaa yrityksen lopettamisen mahdollisimman tyylikkäästi.

– Parhaani yritin tehdä, eikä tämä helppo päätös ollut, Pusa kertoo kyynelten keskeltä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut